Τσίπρας: Σέβομαι την απόφαση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη αλλά δεν την κατανοώ

Τσίπρας: Σέβομαι την απόφαση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη αλλά δεν την κατανοώ
ΑΘΗΝΑ-ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ-ΑΦΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ // ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Τι δηλώνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του για την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Απαντώντας σε ερώτηση για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής και παρά την κρίση, μια χώρα που αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης. Προσθέτει ότι «μια αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού προυποθέτει την επανεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία κατευθείαν στις ευρωπαικές χώρες. Έτσι, σημειώνει ο κ. Τσίπρας περιορίζονται δραστικά τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων και τα πολύνεκρα ναυάγια και γι αυτό πρέπει άμεσα να υπάρξει συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.

Σε ερώτηση για την κυβέρνηση ο κ.Τσίπρας τονίζει ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πολιτικά σταθερή, γιατί έχει ξεκάθαρο «οδικό χάρτη». Ξέρει πολύ καλά που θέλει να πάει και ξέρει τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει»

Απαντώντας σε ερώτηση για την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο κ. Τσίπρας είπε ότι : «σέβομαι την απόφαση του Γαβριήλ , αλλά δεν την κατανοώ. Από την άλλη οφείλω να του πιστώσω το γεγονός ότι παρέδωσε την έδρα. Προσπαθώ να θυμηθώ ποια ήταν η τελευταία φορά που βουλευτής που διαφώνησε με το κόμμα του και παρέδωσε την έδρα και δεν μπορώ. Αυτή είναι η μόνη ηθική στάση , ιδίως όταν η εκλογή ήταν με λίστα και η συμφωνία γνωστή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα