Τσίπρας: Στο μεταναστευτικό δεν απέτυχε μόνο η Ελλάδα αλλά όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαβάζεται σε 2'
Τσίπρας: Στο μεταναστευτικό δεν απέτυχε μόνο η Ελλάδα αλλά όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο Αλέξης Τσίπρας στο λιμάνι της Καλαμάτας ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ευρωπαϊκή υποκρισία και τόνισε η Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου πρέπει να αλλάξει ριζικά κατεύθυνση.

Με δήλωσή του στο Euroactiv ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι ευθύνες για το αδιέξοδο στο μεταναστευτικό δεν ανήκουν μόνο σε μία χώρα αλλά στο σύνολο της ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποτυχία όχι μόνη της Ελλάδας αλλά όλη της ΕΕ να προωθήσει μια συγκροτημένη προσφυγική/μεταναστευτική πολιτική που να βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την διάσωση της ανθρώπινης ζωής.

Αποτελεί μέγιστη υποκρισία να μετράμε εκατοντάδες νεκρούς άντρες, γυναίκες και παιδιά στο βάθος της Μεσογείου και κάποιοι στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα, στη Βουδαπέστη ή στο Βερολίνο να θεωρούν το διεθνές δίκαιο “πολυτέλεια” ή “ξεπερασμένο” και να μας λένε ότι το μόνο που έχουμε να συζητήσουμε είναι πόσα ευρώ θα δοθούν στις χώρες υποδοχής για να φιλοξενήσουν εκεί πρόσφυγες.

Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου

Η διαπραγμάτευση για μια ευρωπαική Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου πρέπει να αλλάξει ριζικά κατεύθυνση και να επικεντρωθεί στην εξασφάλιση νόμιμων και ασφαλών διόδων, επανεγκαταστάσης προσφύγων από τρίτες χώρες σε κράτη μέλη της ΕΕ με δίκαιο τρόπο.

Με εγγύηση σημαντικού αριθμού ετήσιων θέσεων φιλοξενείας (pledges) στις ευρωπαικές χώρες. Όσο ενισχύουμε τις νόμιμες, ασφαλείς οδούς και όσο αναβαθμίζουμε τον ρόλο της ΕΕ και τη συνεργασία μας στο μεταναστευτικό με τις χώρες εκτός ΕΕ της Μεσογείου, τόσο θα αποδυναμώνονται τα δίκτυα διακινητών και οι παράνομες και επικίνδυνες οδοί που δημιουργούν”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα