Τσιρώνης: Να γίνει νόμιμη και η φαρμακευτική χρήση της ηρωίνης

Τσιρώνης: Να γίνει νόμιμη και η φαρμακευτική χρήση της ηρωίνης
MOTIONTEAM

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης κάνει λόγο και για ιδιοπαραγωγή ανάλογα με την ουσία

Την πρόταση να γίνει νόμιμη και η φαρμακευτική χρήση της ηρωίνης, αναφέρει σε συνέντευξή του στα "Νέα" ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, "πιστεύω ότι όλες οι ψυχοτρόπες ουσίες, ακόμη και η ηρωίνη, πρέπει να είναι νόμιμες, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους, και πάντα με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας, όπως συμβαίνει με τη μορφίνη.

Η ηρωίνη λοιπόν θα έπρεπε κανονικά να δίνεται με φαρμακευτική αγωγή στα νοσοκομεία, ώστε να μην καταφεύγει ο κόσμος στους δρόμους και να σπάσει το παράνομο κύκλωμα. Αν αυτός ο οποίος την έχει ανάγκη ως χρήστης τη βρίσκει νομίμως, δεν θα την πουλάει έξω από τα σχολεία".

Πρόσθεσε ακόμη ότι "η τιμή της είναι πολύ χαμηλή –πρόκειται για ένα παλιό αν και επικίνδυνο και τοξικό φάρμακο, το οποίο προκαλεί εθνισμό. Ξεκαθαρίζω βέβαια ότι δεν μιλάω για νομιμοποίηση τύπου μπορώ να τη βρω στα περίπτερα, αλλά για νομιμοποίηση με ιατρική συνταγή, εντός νοσοκομείων".

Τόνισε δε πως ανάλογα με την ουσία, μπορούμε να μιλάμε για ιδιοπαραγωγή, για ειδική σφραγίδα, για κέντρα, όπως αυτά στη Σουηδία, αλλά διευκρίνισε ότι είναι μια συζήτηση που δεν είναι της στιγμής.

SHARE:

24Media Network