Τζανακόπουλος: “Παντελής η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ακρίβεια”

Τζανακόπουλος: “Παντελής η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ακρίβεια”
Δημήτρης Τζανακόπουλος EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει το πρόβλημα της ακρίβειας από τον Μάιο, ενώ υπογράμμισε πως τα αντίμετρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης δεν θα είναι αποτελεσματικά.

Για «κατάρρευση του κυβερνητικού δόγματος περί αυτορρύθμισης της αγοράς μέσα στην κυριαρχία των καρτέλ» και για «παντελή ανικανότητα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσουν το νέο εκρηκτικό κύμα ακρίβειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει το πρόβλημα της ακρίβειας από τον Μάιο, «όταν υπήρχαν οι πρώτες ενδείξεις ότι πάμε σε κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, με πρώτο και κύριο πρόβλημα την αγορά ενέργειας». «Η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση στην ΕΕ και γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες από την πλευρά της κυβέρνησης». Τόνισε ότι «η εκτόξευση της τιμής στο ρεύμα σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό και με τις υποτιθέμενες “μεταρρυθμίσεις” του κ. Χατζηδάκη όταν ήταν αρμόδιος υπουργός -προτού αναλάβει να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις σε ένα άλλο υπουργείο…». «Μιλώ», είπε ειδικότερα, «για το χρηματιστήριο ενέργειας, για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε η δήθεν “εξυγίανση” της ΔΕΗ, μιλώ για τα golden boys που τοποθέτησε εκεί ο κ. Χατζηδάκης, τα οποία, αφού αύξησαν τους μισθούς τους, στη συνέχεια προχώρησαν σε πολιτική αύξησης της τιμής του ρεύματος». Πρόσθεσε πως όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ «την περίοδο ’15-’19 είχαμε καταφέρει η ΔΕΗ να βρίσκεται σε κατάσταση βιωσιμότητας και η τιμή του ρεύματος να μην αυξάνεται».

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «οι ανατιμήσεις προϊόντων στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερες σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές τις οποίες οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη και ο ίδιος, δεν είναι ικανοί να υλοποιήσουν». Εκτίμησε ότι «τα αντίμετρα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι αποτελεσματικά, διότι στην κυβέρνηση της ΝΔ κυριαρχεί η άποψη ότι η αγορά με κάποιον τρόπο θα αυτορυθμιστεί». Όμως, υποστήριξε, «αυτή η αυτορρύθμιση έχει καταλήξει στα καρτέλ, τα οποία δεν καταπολεμά ούτε η κυβέρνηση ούτε η Επιτροπή Ανταγωνισμού -που η κυβέρνηση διόρισε- και καταλήγουμε τη νύφη να την πληρώνει η κοινωνική πλειοψηφία».

Αναφορικά με την πανδημία ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ότι «τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη προετοιμασία από την κυβέρνηση -όπως και πέρσι». «Βρισκόμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος, με το ΕΣΥ να βρίσκεται ήδη σε πολύ δύσκολη κατάσταση και την κυβέρνηση να κάνει κινήσεις που ανοίγουν πεδία κερδοφορίας για τους ιδιώτες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο», ανέφερε και προσέθεσε ότι «ταυτόχρονα η οικονομία δεν πηγαίνει καλά, υπάρχει η ακρίβεια και οι μισθοί είναι καθηλωμένοι».

«Με βάση όλα αυτά, αντικειμενικά βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο», σχολίασε, για να υποστηρίξει πως «όσο περνά ο καιρός τα αδιέξοδα θα συσσωρεύονται για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη, η κοινωνική δυσαρέσκεια θα διογκώνεται». Σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για εκλογικούς αιφνιδιασμούς».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα