Τζανακόπουλος για δώρο Πάσχα: “Η κυβέρνηση δεν μοιράζει λεφτά με το ελικόπτερο”

Τζανακόπουλος για δώρο Πάσχα: “Η κυβέρνηση δεν μοιράζει λεφτά με το ελικόπτερο”
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο Eurokinissi

Η κυβέρνηση έχει δείξει σημάδια γραφής στήριξης των αδύνατων στρωμάτων είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Η κυβέρνηση δεν κάνει παιχνίδια προεκλογικού χαρακτήρα".

Στο θέμα που προέκυψε μετά την αναφορά του Τάσου Πετρόπουλου στον News 24/7 στους 88, 6 αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν μοιράζει λεφτά με το ελικόπτερο» ούτε καταφεύγει σε προεκλογικά τρικ. Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη πολιτική και μέριμνά της είναι η στήριξη των πολλών, χωρίς «παιχνίδια προεκλογικού χαρακτήρα».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει ήδη ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο το υπερπλεόνασμα για το 2019, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, θα κατανεμηθεί (μείωση εισφορών για επαγγελματίες, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, ειδική αγωγή, μείωση ΕΝΦΙΑ κ.ά) και «τίποτα περισσότερο», τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα σχετικά με την καταβολή δώρου Πάσχα.

Σε ό, τι αφορά τις συντάξεις χηρείας, είπε ότι το θέμα το επεξεργάζεται με προσοχή το υπουργείο Εργασίας. Σχετικά με τα αιτήματα των συνταξιούχων, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως οποτεδήποτε δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση των αδικιών.

Σε ό, τι αφορά τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία, με 120 δόσεις, ο κ. Τζανακόπουλος είπε, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι είναι βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε παρέμβαση ελάφρυνσης και το ζήτημα βρίσκεται στο στάδιο της τεχνικής επεξεργασίας από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε επίσης ότι άμεσα θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που αφορά τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες βράδυ.

Σχετικά με τους επιχειρηματίες, είπε ότι δεν αφορά όλους και αποσαφήνισε ότι η ένταξη των πολύ μεγάλων δανείων στο καθεστώς προστασίας θα έδινε το «σήμα ότι προστατεύονται στρατηγικοί κακοπληρωτές», προσθέτοντας ότι στόχος της ρύθμισης είναι η προστασία αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη τη στήριξη, γιατί βρέθηκαν σε δύσκολη θέση κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Σε ερώτηση για τον αν υπάρχουν αντιδράσεις από τους θεσμούς για το συγκεκριμένο ζήτημα ή ακόμα και παράγοντες στην Ελλάδα που βάλουν παρασκηνιακά ενάντια στη ρύθμιση, απάντησε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, που προσπαθούν να υπονομεύσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ως προς τη στάση των θεσμών και κατά πόσο θα επηρεάσει την εκταμίευση της δόσης του Απριλίου, είπε ότι υπάρχουν μικρές διαφωνίες σε «ζητήματα που νοήμονες μπορούν να διαφωνούν» και αφορούν κάποια σημεία ενός μόνο νόμου και, ως εκ τούτου, «θα μου έκανε εντύπωση να μην παίρναμε τη δόση του Απριλίου», σημείωσε.

Οι σχέσεις διαπλοκής κτίζονται στο σκοτάδι

Σχετικά με τη συμμετοχή του Πέτρου Κόκκαλη, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης που συνδέει το όνομα του υποψηφίου με τη διαπλοκή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Πέτρος Κόκκαλης, εκτός από βαρύ όνομα έχει και μία προσωπική πορεία και ανέφερε τη δράση του στην αλληλέγγυα διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, αλλά και σε ζητήματα περιβαλλοντική προστασίας. Τόνισε, επίσης, ότι οι σχέσεις με τη διαπλοκή κτίζονται στο σκοτάδι, ενώ ο κ. Κόκκαλης ζητά τον σταυρό των πολιτών. «Αν η ΝΔ το θεωρεί διαπλοκή, έχουμε παρεξηγήσει τους όρους», είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Όπως είπε για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, συμπαρατάσσεται στον αγώνα ενάντια στον «μιντιακό υπόκοσμο και την ακροδεξιά κουλτούρα που απειλεί τη δημοκρατία». Πρόσθεσε επίσης, ότι και κατά το παρελθόν είχαν συνταχθεί με την Αριστερά, άνθρωποι που προέρχονταν από την αστική τάξη, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό φαίνεται να ενοχλεί σήμερα συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία δυνατότητα ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής διείσδυσης» και, επίσης, «δεν υφίσταται η φαντασιακή υγειονομική ζώνη που προσπαθούν να δημιουργήσουν γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς σχετικά με την επιλογή της Μυρσίνης Λοΐζου για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «πράγματι υπέπεσε σε ατόπημα» πριν από 10 χρόνια, προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι και με ποιόν τρόπο αντιμετωπίστηκε από την ίδια, η οποία «είχε την ευθιξία και την ακεραιότητα να παραιτηθεί» χωρίς να προχωρήσει σε δηλώσεις, όπως «θα σας τελειώσω».

Με την αφορμή αυτή, άσκησε κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι στελέχη συνήθως καταφεύγουν σε δηλώσεις περί σκευωρίας, ενώ, όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί τον Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος ελέγχεται από την OLAF για υπόθεση που αφορά παρακράτηση χρημάτων από μισθούς συνεργατών του και πληρωμή άλλων που «δεν πάτησαν το πόδι τους στις Βρυξέλλες».

Έκανε, δε, λόγο για «κανιβαλισμό του μιντιακού και πολιτικού κατεστημένου, που βλέπει το αγκάθι στο μάτι του ΣΥΡΙΖΑ και δεν βλέπει το δοκάρι στο δικό του» και αναφέρθηκε ακόμα στην κατάθεση υπεράσπισης από την κ. Ασημακοπούλου, υπέρ του Ν. Γεωργιάδη για τη γνωστή υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου.

Σχετικά με την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι ο πρωθυπουργός στηλίτευσε την πρακτική αυτή, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε αυστηρότατο διάβημα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η στρατηγική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά κινείται στους άξονες της αποφασιστικής προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και ταυτόχρονα της διαρκούς προστασίας των ανοικτών πολιτικών διαύλων με την Τουρκία.

Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια, είπε ότι θα ανακοινωθεί αρμοδίως εφ’ όσον συμφωνηθεί.

Τέλος, σχολιάζοντας την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με πτήσεις κρατικών αεροσκαφών της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «όταν η ΝΔ δεν μπορεί να κάνει πολιτική αντιπαράθεση, στρίβει δια της Βενεζουέλας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα