Τζανακόπουλος: Η συνέντευξη Ερντογάν εγείρει προβληματισμό και ερωτήματα

Τζανακόπουλος: Η συνέντευξη Ερντογάν εγείρει προβληματισμό και ερωτήματα
Συνέντευξη τύπου του κλιμακίου των Υπυργών Νίκου Τόσκα, Χρήστου Σπίρτζη και Νεκτάριου Σαντορινιού, που βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί της Κω. Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σχολίασε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, χαρακτηρίζοντας τη Συνθήκη της Λωζάνης αδιαπραγμάτευτο θεμέλιο λίθο συνεργασίας των δύο χωρών

Αντίδραση από την κυβέρνηση έφεραν οι δηλώσεις Ερντογάν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με δήλωσή του, αναφέρει πως αυτές προκαλούν έντονο προβληματισμό και ερωτήματα στην ελληνική κυβέρνηση. “Ο Πρωθυπουργός επιθυμούν η επίσκεψη του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες όχι να υψωθούν τείχη” σημείωσε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε πως ο σεβασμός στη συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτος.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση:

“Η σημερινή συνέντευξη του κ.  Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα. Η Ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιθυμούν η επίσκεψη του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες όχι να υψωθούν τείχη.

Ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο  θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών.

Οι αναφορές περί αναθεώρησης της δε συμβάλλουν στο κλίμα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα