Βαρεμένος: Εποικοδομητική για την Κεντροαριστερά η πρωτοβουλία της “Γέφυρας”

Βαρεμένος: Εποικοδομητική για την Κεντροαριστερά η πρωτοβουλία της “Γέφυρας”
Ο Γιώργος Βαρεμένος eurokinissi

Ο Γιώργος Βαρεμένος, Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για την εκδήλωση της "Γέφυρας", τις αντιδράσεις του ΚΙΝΑΛ, αλλά και το δημοσίευμα του BBC.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, μίλησε στον News24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Κέντρο Ελέγχου” των Μάνου Χωριανόπουλου, Γιώργου Καρελιά και Έλλης Τριανταφύλλου, για την εκδήλωση της “Γέφυρας”, τις αντιδράσεις του ΚΙΝΑΛ, αλλά και το δημοσίευμα του BBC.

Σχετικά με την εκδήλωση της “Γέφυρας”, ο Γιώργος Βαρεμένος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της “καλή και εποικοδομητική”, ενώ είπε πως σκοπός είναι η ένωση της κεντρο-αριστεράς και πως πρόκειται για αίτημα με πανευρωπαϊκές διαστάσεις, καθώς κατά τον ίδιο, υπάρχει τάση παλινδρόμησης προς σχήματα της ακροδεξιάς. Κατά τον ίδιο, τα σχήματα αυτά αναμένεται στις επερχόμενες εκλογές να έχουν ανοδικές τάσεις με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

“Οι ψηφοφόροι δεν ανήκουν σε κανέναν, δεν έχει κανείς ιδιοκτησιακά δικαιώματα και αυτό αφορά όλα τα κόμματα” σχολίασε για τις αντιδράσεις του ΚΙΝΑΛ για σύγκλιση της Κεντροαριστεράς. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι η διαδικασία δεν πρέπει να γίνει με όρους μονοπώλησης, ηγεμονισμού ή απορρόφησης. “Ο διάλογος πρέπει να στοχεύει στην ενότητα κοινωνικών δυνάμεων, να υπάρξει όσμωση στον χώρο πάνω σε προγραμματική βάση ούτως ώστε να έχει ορίζοντα στρατηγικό” υπογράμμισε, ασκώντας κριτική στο ΚΙΝΑΛ. “Η στάση του ΚΙΝΑΛ με τις κραυγές δε μοιάζει καν πολιτική, η απάντηση όμως πρέπει να είναι πολιτική” είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι μετακινήσεις προσώπων υπήρχαν πάντα, φέρνοντας ως παράδειγμα τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

“Το ένα δεν αναιρεί το άλλο” δήλωσε, εννοώντας ότι το άνοιγμα μπορεί να γίνει και προς τα Αριστερά και προς το Κέντρο. “Δεν έχουν λόγο οι αριστεροί ψηφοφοροι να γυρίσουν την πλάτη εξαιτίας αυτού του διαλόγου. Η Αριστερά και εκτός ΣΥΡΙΖΑ τί απάντηση έχει στην παλινδρόμηση προς την ακροδεξιά;” αναρωτήθηκε.

Όσον αφορά στο δημοσίευμα του BBC ο κ. Βαρεμένος δήλωσε: “Είμαι κάθετος σε αυτό. Η στάση της αντιπολίτευσης σε αυτό το θέμα είναι τουλάχιστον επικίνδυνα ανεύθυνη. Δεν πίστευα στα αυτιά μου ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για καταλανοποίηση. Είναι αδιανόητο για μένα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα