Βασιλειάδης για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ: Για πρώτη φορά η Πολιτεία έδειξε τόσο άμεσα αντανακλαστικά

Βασιλειάδης για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ: Για πρώτη φορά η Πολιτεία έδειξε τόσο άμεσα αντανακλαστικά
Ο Γ. Βασιλειάδης απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη Eurokinissi

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε στην κριτική του Άδωνι Γεωργιάδη τονίζοντας ότι η Αστυνομία προέβη σε συλλήψεις, ενώ έχει ταυτοποιήσει κι άλλα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια αξιοποιώντας το υλικό από τις κάμερες

«Για πρώτη φορά η Πολιτεία έδειξε τόσο άμεσα αντανακλαστικά» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης απαντώντας στην Βουλή στην κριτική του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για την στάση της Αστυνομίας στα επεισόδια στο ΟΑΚΑ κατά την διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Ο Γ. Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε συλλήψεις, ενώ έχει κάνει ταυτοποιήσεις ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια αξιοποιώντας το υλικό από τις κάμερες του γήπεδο.

Ο Γ. Βασιλειάδης δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι για πρώτη φορά επίσης ενεργοποιήθηκε το άμεσο μέτρο κατά όσων δημιουργούν επεισόδια μετά την πρόσφατη νομοθέτηση της δυνατότητας να αποκλείονται από τα γήπεδα όσοι διώκονται για βία στον αθλητισμό.

Διευκολύνσεις για τα χρέη των ομάδων που επανέρχονται στις επαγγελματικές κατηγορίες ζητούν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, ο Γ. Βασιλειάδης ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να κάνει αποδεκτή τροπολογία επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα χρέη των ομάδων που «έπεσαν» στην ερασιτεχνική κατηγορία κι επανέρχονται στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο Αλέξης Χαρίτσης δεν έκανε αποδεκτή την τροπολογία μετά από διαβούλευση με το υπουργείο Οικονομικών που επισήμανε ότι για να προχωρήσει η διάταξη χρειάζεται έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η τροπολογία προβλέπει ότι η ομάδα, όταν επανέρχεται στον επαγγελματισμό κι αναβιώνουν τα παλιά χρέη, είναι υπόχρεη για το σύνολο των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και κατά το ήμισυ για τις αμιγώς αγωνιστικές οφειλές της. Για το άλλο μισό των αγωνιστικών οφειλών και για το σύνολο των οφειλών προς τρίτους η ομάδα θα είναι υπόχρεη μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης κι εφόσον αυτές οι οφειλές δεν έχουν ικανοποιηθεί από την ρευστοποίηση της περιουσίας της.

Την τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Δημήτρης Μάρδας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιώργος Πάντζας, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα