Βελόπουλος: Φτιάξτε πρώτα τα δημόσια ΑΕΙ και μετά τα ιδιωτικά

Διαβάζεται σε 2'
Κυριάκος Βελόπουλος
Κυριάκος Βελόπουλος EUROKINISSI

Για “δομικό πρόβλημα στην παιδεία” έκανε λόγο ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Φτιάξτε πρώτα τη δημόσια παιδεία, τα δημόσια πανεπιστήμια και μετά τα ιδιωτικά», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα στην παιδεία είναι δομικό» και «ξεκινά από τις χαμηλές βαθμίδες».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα χρησιμοποιώντας παραπειστικά παραδείγματα για να πείσει τον κόσμο, ότι με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός και τα δημόσια θα γίνουν καλύτερα», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση νομοθετεί «για τα παιδιά των πλούσιων φίλων».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη του ζήτησε να τον ενημερώσει ποια είναι τα 10 διεθνή πανεπιστήμια που θέλουν να ιδρύσουν παραρτήματα στη χώρα μας ενώ τόνισε ότι η Ελληνική Λύση δεν μπορεί να ανεχθεί τη δημιουργία τουρκικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα.

«Είστε το παλιό και είμαστε το νέο. Είστε με την πολυλογία και τη θεωρία, είμαστε με την ουσία. Κύριοι, ο μέτριος πολιτικός μιλάει, ο καλός πολιτικός εξηγεί. Ο εξαιρετικός πολιτικός δείχνει, ο μεγάλος πολιτικός εμπνέει. Εμείς θέλουμε να εμπνέουμε. Εσείς θέλετε να μιλάτε», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σχολίασε και την τοποθέτηση του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα περί «Σούγκαρ Ντάντις». «Για εμάς μισογυνισμός είναι να αντικαθιστάς το όνομα της μάνας με το γονέας 1. Μισογυνισμός είναι η Ελληνίδα μάνα να μην έχει δουλειά, να πρέπει να ταΐσει τα παιδιά της και να μην έχει καμία στήριξη από την πολιτεία», είπε.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις δηλώσεις του πρωθυπουργού από το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι και το μήνυμα που έστειλε προς τη Ρωσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι «δεν θα μας φοβίσετε. Ποιος το λέει αυτό; Ο πρωθυπουργός που δεν τολμά να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. «Η ουσία είναι μία. Εσείς είστε με τον πόλεμο και εμείς είμαστε με την ειρήνη», συμπλήρωσε.

Τέλος, εκτίμησε, ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα ηγεσίας καθώς και ότι ο πολιτικός και παραπολιτικός κόσμος της χώρας δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της ιστορία της και κυβερνάται από ανθυπομετριότητες επικίνδυνες για το έθνος, πρόσθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα