Βερναρδάκης: Να παραιτηθεί άμεσα η κα Κεραμέως

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης
Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ζητά την παραίτηση της Νίκης Κεραμέως κατηγορώντας την για εξαπάτηση της Βουλής στο θέμα της τηλεκπαίδευσης.

Για εμπαιγμό του κοινοβουλίου και των κομμάτων από τη Νίκη Κεραμέως κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και ζητά την άμεση παραίτηση της Υπουργού Παιδείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η προχθεσινή Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με τη Σύμβαση του Υπουργείου Παιδείας με την Εταιρεία CISCO για την τηλεκπαίδευση φέρνει στο φως την δεύτερη κατά σειρά σοβαρότατη εξαπάτηση της Βουλής, των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών από την Υπουργό Παιδείας Κα Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα:

1. Με την Απόφαση της Αρχής καταγράφονται πέντε σοβαρές παραβιάσεις του Νόμου για τα Προσωπικά Δεδομένα καθώς και του GDPR περί επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, στην κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή για τη χρήση «μέσων τεχνολογίας στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και τη χρήση μεταδεδομένων» (9 Μαίου 2020, Εμβόλιμη Τροπολογία σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου) είχε ισχυριστεί ότι είχε την έγκριση της Αρχής, μετά από «διαβούλευση» που είχε μαζί της. Ποτέ δεν κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα, αν και της ζητήθηκε και ήταν υποχρεωμένη.

Χθες, απαντώντας στην Αρχή, της άσκησε μάλιστα κριτική στο κείμενο Απόφασης αναφέροντας ότι δεν έχει γίνει κατανοητή η Σύμβαση με την CISCO. Δηλαδή, ενάμιση χρόνο μετά, ομολογεί ότι δεν είχε έγκριση από την Αρχή, όπως ήταν υποχρεωμένη βάσει του Νόμου, αλλά εψεύδετο μπροστά στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

2. Στις 31 Αυγούστου 2020 με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων ζητήθηκε να κατατεθούν οι επιστημονικές εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών Εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις προϋποθέσεις ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων εν όψει της σχολικής χρονιάς (2020-2021), καθώς και τα Πρακτικά των συνεδριάσεων που αφορούσαν τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Η Αίτηση παρέμεινε αναιτιολόγητα αναπάντητη κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 133, παράγραφος 3, όπου ορίζεται ρητά η υποχρέωση Υπουργού να απαντά εντός 30 ημερών). Για τον λόγο αυτό κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση. Κατά την προφορική συζήτησή της (19 Οκτωβρίου 2020), η Υπουργός εμφανίστηκε να διαβάζει στην Ολομέλεια «αποσπάσματα» των πρακτικών της Επιστημονικής Επιτροπής. Βεβαίως, και παρά την προτροπή του Προεδρεύοντος εκείνη τη στιγμή της διαδικασίας, δεν κατέθεσε τίποτα στα Πρακτικά της Βουλής.

Κατέθεσα και νέα Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, την οποία η Υπουργός αγνόησε για τρίτη φορά άνευ αιτιολογίας, κατά παράβαση της οριζόμενης από τον Κανονισμό της Βουλής κοινοβουλευτικής της υποχρέωσης.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, προσέφυγα και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία επιλήφθηκε του σοβαρού αυτού θέματος που οδηγεί μάλιστα στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Εγινε προφανές ότι η Υπουργός δεν διέθετε πρακτικά, «απόσπασμα» των οποίων διάβαζε τότε, και προφανώς με τη συμπεριφορά της έδειχνε εμπαιγμό στις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου και άγνοια των υποχρεώσεών της.

Σήμερα, μετά και την Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα «συλλαμβάνεται» για δεύτερη φορά να εμπαίζει Βουλευτές, Πολιτικά Κόμματα και, σε τελευταία ανάλυση, τον ελληνικό Λαό.

Η παραίτησή της ή ακόμα και η αποπομπή της από την Κυβέρνηση συνιστούν μονόδρομο, τουλάχιστον για την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χριστόφορος Βερναρδάκης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νίκη Κεραμέως, Τηλεκπαίδευση
SHARE:

24Media Network