Βορίδης: Δύσκολο να μάθει σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης τους λόγους της παρακολούθησής του

Διαβάζεται σε 2'
Μάκης Βορίδης
Μάκης Βορίδης INTIME

“Δύσκολο” χαρακτήρισε ο Μάκης Βορίδης το ενδεχόμενο η επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ να είναι αποτελεσματική και να ενημερωθεί αυθημερόν για τους λόγους της παρακολούθησής του.

Την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ προκειμένου να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του κλήθηκε να σχολιάσει ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί τόσο από το ΣτΕ, όσο και την ΑΔΑΕ επί του ζητήματος ενώ, στις αναφορές περί ήττας της κυβέρνησης, ο κ. Βορίδης μίλησε για “πανηγυρισμούς του κ. Ανδρουλάκη για την απόρριψη μιας διάταξης την οποία η ίδια η κυβέρνηση έχει ήδη αλλάξει”.

“Δύσκολο να μάθει σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης τους λόγους για τους οποίους παρακολουθούνταν, γιατί δεν ξέρω αν έχει καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ, πρέπει η απόφαση να αναπεμφθεί, εν συνεχεία πρέπει να την πάρει η Αρχή (ΑΔΑΕ), να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Αρχής για να αποφανθεί επί του ζητήματος. Δεν πατάς ένα κουμπί και βγαίνει.

Τι ήττα είναι αυτή για την κυβέρνηση, αφού την αλλάξαμε μόνοι μας τη διάταξη. Πήγα να του πω ‘άνθρωπέ μου, πανηγυρίζεις για την απόρριψη μιας διάταξης την οποία η ίδια η κυβέρνηση έχει ήδη αλλάξει. Τι πανηγυρίζεις’;, δήλωσε αρχικά ο κ. Βορίδης.

Και συνέχισε: “Ο νόμος ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός είναι η διάταξη ενός νόμου του 2021. Όταν ανέκυψαν όλα αυτά τα ζητήματα και όλη αυτή η συζήτηση, ήρθε η κυβέρνηση και νομοθέτησε το καλοκαίρι του ’22. Μια από τις διατάξεις οι οποίες άλλαξαν ήταν αυτή η οποία τώρα κρίθηκε αντισυνταγματική.

Τη συζήτηση αυτή την έχουμε κάνει και για τη συζήτηση αυτή νομίζω έχει ειπωθεί ό,τι ήταν να ειπωθεί κι εκείνο που κυρίως έχει ειπωθεί είναι η πρόσκληση του κ. Ανδρουλάκη να πάει να ενημερωθεί για τους λόγους της επισύνδεσης αυτής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα