Βουλή: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση διατήρησης των ΚΟ των κομμάτων

Βουλή: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση διατήρησης των ΚΟ των κομμάτων
Φωτό αρχείου: Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Την ερχόμενη βδομάδα η Βουλή θα... μιλήσει. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για την διατήρηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων που έχουν εκπροσώπηση αλλά έχουν χάσει το όριο των πέντε βουλευτών. Η ανακοίνωση της ΝΔ και η απάντηση πηγών του Μαξίμου.

Θέμα χρόνου, στις αρχές της επόμενης βδομάδας είναι το πιθανότερο σενάριο, να μιλήσει η Βουλή και να παρέμβει με νομοθετική πρωτοβουλία για την διατήρηση των κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο.

Με την πρωτοβουλία αυτή τόσο οι ΑΝΕΛ όσο και το Ποτάμι θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν τις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νews 24/7 στους 88, 6 ο Θ. Παπαχριστόπουλος προσανατολίζεται  να μην παραδώσει αύριο την έδρα του δίνοντας ένα ακόμη μαξιλάρι λίγων ημερών στον Π.Καμμένο, ενώ ο Τέρενς Κουίκ θεωρείται βέβαιο ότι θα κρατήσει την έδρα του Παπαχριστόπουλου ώστε ο  ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να διατηρεί την πλειοψηφία των 151 βουλευτών. 

Όλα ξεκίνησαν με τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι ηθικό ή πολιτικά ορθό να διαλύονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.

Ειδικότερα τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος:  “H πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι ούτε ηθικά ούτε πολιτικά ορθό να διαλύονται ΚΟ κομμάτων τα οποία στη διαδικασία των εθνικών εκλογών έχουν εξασφαλίσει την είσοδο τους στο κοινοβούλιο. Και δεν μιλώ μόνο για τους ΑΝΕΛ, αλλά και το Ποτάμι και οποιοδήποτε άλλο κόμμα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της διάλυσης. Πρέπει το θέμα να συζητηθεί”.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της σημείωσε, ωστόσο, ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει και πως “είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος”

Ακόλουθη η σχετική ανακοίνωση ανακοίνωση:

“Όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου πια εκβιασμού. Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

 Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει και είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος. Αυτό που και οι δύο δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όλοι οι πολίτες τους έχουν πάρει πια χαμπάρι”.

Μέγαρο Μαξίμου: Σε σύγχυση η ΝΔ για το « διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ

Άμεση ήταν πάντως η απάντηση από το Μαξίμου.  “Στην αρχή η ΝΔ μιλούσε για «συναινετικό διαζύγιο». Μετά μιλούσε για «σικέ διαζύγιο». Στη συνέχεια για «διαζύγιο συναλλαγής». Σήμερα, μιλά για «διαζύγιο εκβιασμών»» σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές. “Μέχρι να καταλήξει πάντως μέσα στη σύγχυσή της, θα έχει χάσει αρκετές ακόμη ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή” κατέληγαν οι ίδιες πηγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα