Βουλή: Ομόφωνα υπερψηφίστηκε η ακύρωση της περικοπής των συντάξεων

Βουλή: Ομόφωνα υπερψηφίστηκε η ακύρωση της περικοπής των συντάξεων
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της επιτροπής Eurokinissi

Υψηλοί τόνοι στην συνεδρίαση μεταξύ των κομμάτων για το ποίος ήθελε και ποίος δεν ήθελε την εφαρμογή του μέτρου.

Ομόφωνα υπερψηφίστηκε στις Επιτροπές της Βουλής η ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, αυτό όμως δεν εμπόδισε τα κόμματα να αντιπαρατεθούν σε υψηλούς τόνους για το ποίος ήθελε και ποίος δεν ήθελε την εφαρμογή του αντιδημοφιλούς αυτού μέτρου. Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος καταλόγισε στην «ενωμένη» αντιπολίτευση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, όπως την χαρακτήρισε, «τακτική παραπληροφόρησης», καθώς επί μήνες οι πολίτες «βομβαρδίζονται» με αναφορές ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν ή απλώς το μέτρο θα ανασταλεί προσωρινά.

Μάλιστα, ο Αν. Πετρόπουλος καταλόγισε στα κόμματα της αντιπολίτευσης «υποκρισία» επικαλούμενος παλιότερες δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη που ζητούσαν να γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις γιατί διαφορετικά υπήρχε «ζήτημα συνέπειας για την χώρα». Ο Γιάννης Κουτσούκος από το ΚΙΝΑΛ αντέδρασε έντονα κατηγορώντας τον Τ. Πετρόπουλο ότι τοποθετήθηκε «ψευδώς και συκοφαντικά» προκειμένου «να σπιλώσει όλο τον χώρο μας» μέσω του προσώπου του Β. Βενιζέλου.

Οι δύο άνδρες άρχισαν να διαβάζουν δηλώσεις για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους με τον Γ. Κουτσούκο να θυμίζει την τροπολογία για ακύρωση της περικοπής των συντάξεων που είχε υπερασπιστεί εντός της Βουλής κι ο Β. Βενιζέλος. Ο Τ. Πετρόπουλος αντέτεινε προηγούμενες δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης μιλώντας για «στροφή» στην στάση των κομμάτων από ένα σημείο και μετά. Αντίστοιχη στάση κράτησαν και βουλευτές της ΝΔ θυμίζοντας την αντίθεσή τους στην περικοπή των συντάξεων, αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε ψηφίσει το μέτρο, πριν εισηγηθεί την κατάργησή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version