Βουλευτές στο ΕΣΥ: Λύθηκε το νομικό κενό – Υπέγραψε ο Κέλλας

Βουλευτές στο ΕΣΥ: Λύθηκε το νομικό κενό – Υπέγραψε ο Κέλλας

Βρέθηκε λύση στην απουσία νομικού πλαισίου που αφορούσε στην κάλυψη αστικής ευθύνης των εθελοντών ιατρών βουλευτών. Έτσι, ο Χρήστος Κέλλας υπέγραψε σύμβαση εθελοντικής κατάταξής στο ιατρικό προσωπικό του ΓΝ Λάρισας,

Με νομοθετική ρύθμιση λύθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει και “φρέναρε” την εθελοντική συνδρομή ορισμένων ιατρών βουλευτών στο σύστημα υγείας της χώρας.

Υπενθυμίζεται, πως υπήρχαν περιπτώσεις βουλευτών που ήθελαν να συνδράμουν εθελοντικά στο ΕΣΥ, ωστόσο, ένα νομικό κενό στις συμβάσεις και συγκεκριμένα η απουσία νομικής κάλυψης αστικής ευθύνης δεν τους επέτρεψε να ενσωματωθούν στα νοσοκομεία.

Στο πρόβλημα κλήθηκε να βρει λύση το υπουργείο Υγείας, πράγμα που είχε προαναγγείλει και ο κ. Κοντοζαμάνης, αναφέροντας ότι θα προβλεφθεί η ένταξη των εθελοντών στο ΕΣΥ με πλήρη απασχόληση και με υπογραφή σύμβασης για αστική ευθύνη. Έτσι, το κενό λύθηκε με νομική ρύθμιση να δοθεί το “πράσινο” φως σε ιατρούς βουλευτές που δεν είχαν γίνει δεκτοί λόγω έλλειψης νομικού πλαισίου.

Ένας εξ αυτών, ο Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, έγινε ο πρώτος ο οποίος υπέγραψε σύμβαση εθελοντικής κατάταξής του στο ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης.

Ο ίδιος μάλιστα, δήλωσε: “Με πολλή χαρά και συγκίνηση εντάσσομαι εθελοντικά από σήμερα, αφού άρθηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, στο δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στη μάχη κατά της πανδημίας και να σταθώ στο πλευρό των συναδέλφων μου, που υπερβάλλουν εαυτούς κρατώντας την Ελλάδα όρθια.

Πανδημία ενσκήπτει μία φορά κάθε 100 χρόνια. Ο αρχαίος ιερός όρκος του Ιπποκράτη μας καλεί να συμπαραταχθούμε ομόθυμα στην πρώτη γραμμή. Κανείς μας δεν περισσεύει. Όλες και όλοι μαζί θα νικήσουμε τον κορονοϊό και θα επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα