Κορονοϊός: Το νομικό κενό, που βρήκαν οι ιατροί βουλευτές όταν πήγαν εθελοντές στο ΕΣΥ

Κορονοϊός: Το νομικό κενό, που βρήκαν οι ιατροί βουλευτές όταν πήγαν εθελοντές στο ΕΣΥ
Γιώργος Λαμπρούλης Eurokinissi

Λαμπρούλης, Κέλλας και οι υπόλοιποι βουλευτές που θέλησαν να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορονοϊού, δεν έγιναν δεκτοί λόγω έλλειψης νομικού πλαισίου. Ρύθμιση ετοιμάζει το Υγείας.

Οι βουλευτές, που θέλησαν να συνδράμουν εθελοντικά το ΕΣΥ στη μάχη κατά του κορονοϊού έπεσαν σε νομικό κενό, καθώς όπως διαπίστωσαν δεν υπήρχε νομοθετική κάλυψη αστικής ευθύνης για τα νοσοκομεία.

Κενό που σπεύδει να καλύψει τώρα με ρύθμιση το υπουργείο Υγείας, όπως επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο κ.Κοντοζαμάνης ανέφερε ειδικότερα ότι θα προβλεφθεί η ένταξη των εθελοντών στο ΕΣΥ με πλήρη απασχόληση και με υπογραφή σύμβασης για αστική ευθύνη. Κάλεσε επίσης τους βουλευτές, να ενημερώσουν και τυπικά τη Βουλή για ενδεχόμενη αποχή από την άσκηση των καθηκόντων τους.

Υπενθυμίζεται ότι το κίνημα των εθελοντών βουλευτών ξεκίνησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πνευμονολόγος, προερχόμενος από το ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, που εκλέγεται στη Λάρισα, η οποία δοκιμάζεται σκληρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Εθελοντικά προσφέρθηκε και ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ και αναισθησιολόγος Χρήστος Κέλλας, ο οποίος μάλιστα την άνοιξη είχε και ο ίδιος νοσήσει με κορονοϊό και είχε νοσηλευτεί. Και ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπλούχος δήλωσε εθελοντής στο ΕΣΥ.

Στη συνέχεια η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία είναι και η ίδια ιατρός ενημέρωσε με επιστολή της στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ότι το σύνολο των ιατρών βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στη διάθεση του ΕΣΥ. Πρόκειται για τους εξής βουλευτές: Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος, Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος, Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας, Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος, Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος, Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος, Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας.

Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ προσφέρθηκε ο Ανδρέας Πουλάς ενώ εθελόντρια δήλωσε και η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τους εθελοντές βουλευτές. Όμως τον κ. Λαμπρύλη και τον κ. Κέλλα περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη όταν πήγαν στα νοσοκομεία της Λάρισας για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ επικοινώνησε μάλιστα με τον υπουργό Υγείας, ο οποίος του είπε ότι θα λυθεί το ζήτημα με νομοθετική ρύθμιση. Μέχρι τότε όμως δυστυχώς, το ΕΣΥ θα στερείται μερικά ακόμη επιστημονικά χέρια που τόσο έχει ανάγκη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα