Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για το Σύμφωνο Συμβίωσης: Ο Θεός να με συγχωρέσει. Νιώθω μεγάλο το βάρος πάνω μου

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για το Σύμφωνο Συμβίωσης: Ο Θεός να με συγχωρέσει. Νιώθω μεγάλο το βάρος πάνω μου

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, παρευρισκόμενος σε εκδήλωση της εκκλησίας, ζήτησε συγχώρεση από τους ιερείς επειδή ψήφισε το Σύμφωνο Συμβίωσης στη Βουλή

“Μεγάλο βάρος” δηλώνει πως σηκώνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με το ΠΑΣΟΚ, έπειτα από την θετική ψήφο στη βουλή υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης. Ο κύριος Κωνστναντόπουλος παρευρέθηκε σε ετήσια συνέλευση Φιλανθρωπικού Συλλόγου του Ιερού Ησυχαστηρίου Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στις Τσουκαλάδες Παραβόλας, στην Αιτωλοακαρνανία, όπου και εμφανίστηκε μετανιωμένος για την ψήφο του.

“Προσωπικά νιώθω σαν εξομολόγηση αυτά που λέω. Ψηφίσαμε ένα σύμφωνο στη Βουλή. Ζήτησα να αφαιρεθούν τα δύο άρθρα και μάλιστα το ένα αφορούσε την υιοθεσία και αφαιρέθηκαν. Η μόνη διάταξη που ψηφίστηκε, με λυπεί. Ψηφίστηκε και από εμένα. Ο Θεός να με συγχωρέσει .Νιώθω μεγάλο το βάρος πάνω μου. Να προσεύχεστε στο Θεό να με συγχωρέσει” φαίνεται πως δήλωσε, σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδει το τοπικό portal e-maistros.gr.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην εκδήλωση μαζί με πλήθος ιερέων και μελών του Ησυχαστηρίου, ενώ την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Παραβόλας, πρωτοπρεσβύτερος Αριστείδης Αντωνιάδης. Το άρθρο του τοπικού portal σημειώνει πως ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε χριστιανός ορθόδοξος και παπαδοπαίδι, ενώ τόνισε πως θέλει να έχει το Θεό μαζί του και πως αγαπάει τη Μονή.

Διευκρινίσεις από το βουλευτή στο facebook

Πάντως ο κ. Κωνσταντόπουλος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διευκρινήσεις για το περιστατικό που πήρε διαστάσεις, μέσα από μια ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook:

 

“Πιστεύω στην ισονομία και την ισοπολιτεία, αλλά και στις προσωπικές και ατομικές ελευθερίες του κάθε ανθρώπου που δεν αφορούν, δε θίγουν και δεν είναι σε καμία περίπτωση εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Το σύμφωνο συμβίωσης, όπως ψηφίστηκε δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια νομική ρύθμιση των προσωπικών, περιουσιακών και κληρονομικών σχέσεων μεταξύ δυο ομοφυλοφίλων. Δεν εμπεριέχονται διατάξεις που αφορούν την υιοθεσία ή τον γάμο, οι οποίες και με βρίσκουν αντίθετο. Ας πάψει επιτέλους ο φαρισαϊσμός και η μισαλλοδοξία. Ο δε αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα