Βουλή: Εγκρίθηκε το ψήφισμα υπέρ της ίδρυσης Παλαιστινιακού Κράτους

Ο Πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης υποδέχεται τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.Στιγμιότυπα από την κατ' ιδίαν συνάντηση και την ανταλαγή δώρων,Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο Πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης υποδέχεται τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.Στιγμιότυπα από την κατ' ιδίαν συνάντηση και την ανταλαγή δώρων,Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους. Οι βουλευτές χειροκροτούσαν όρθιοι και παρατεταμένα. Θερμός εναγκαλισμός Μαχμούντ Αμπάς – Γ. Παπανδρέου στους χώρους της Βουλής

Ομόφωνα και με παρατεταμένα χειροκροτήματα ενέκρινε η Ελληνική Βουλή σε ειδική εκδήλωση στην Ολομέλεια το ψήφισμά για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους παρουσία του παλαιστίνιου ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε δι’ εγέρσεως ανέγνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, Νίκος Βούτσης. Με αυτό καλείται η ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί ενεργά για την προώθηση μιας λύσης δύο κρατών που θα διασφαλίζει την εγκαθίδρυση ενός βιώσιμου, ενιαίου εδαφικά, ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα τα ανατολικά Ιεροσόλυμα.

Τον παλαιστίνιο ηγέτη υποδέχθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και συνομίλησαν στο γραφείο του.

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα που βρισκόμαστε σήμερα στο προπύργιο της Δημοκρατίας» είπε ο παλαιστίνιος ηγέτης, ευχαρίστησε για το ομόφωνο ψήφισμα της Ελληνικής Βουλής και εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια βήματα.Ο κ. Βούτσης και ο παλαιστίνιος ηγέτης αντάλλαξαν δώρα σύμφωνα με την εθιμοτυπία.

Στιγμιότυπο από την ολομέλεια του ελλληνικού κοινοβουλίου,όπου παρουσία του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούτ Αμπάς,επικυρώθηκε ομόφωνα από όλες τις πτέρυγες της βουλής το ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους,Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από την ολομέλεια του ελλληνικού κοινοβουλίου,όπου παρουσία του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούτ Αμπάς,επικυρώθηκε ομόφωνα από όλες τις πτέρυγες της βουλής το ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους,Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Σημειώνεται ότι λίγο πριν εισέλθει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο κ. Αμπάς είχε θερμό εναγκαλισμό με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Οι δύο άνδρες είχαν μάλιστα και σύντομη συνομιλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκκληση Αμπάς: Να μη μετατραπεί η πολιτική διένεξη σε θρησκευτική

SHARE:

24Media Network