Βουλή: Θα απέχει εφεξής από τις ονομαστικές ψηφοφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Θα απέχει εφεξής από τις ονομαστικές ψηφοφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Eurokinissi

Θεωρεί παράβαση του κανονισμού την επιστολική ψήφο των βουλευτών και θα απέχει από την Τετάρτη, κάνοντας πράξη την προειδοποίηση Τσίπρα

Απέχει από αύριο από τις ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας πράξη την προειδοποίηση που είχε απευθύνει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Αιτία η επιμονή της κυβέρνησης στην διατήρηση της επιστολικής ψήφου που η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί μέτρο υπονόμευσης της ελεύθερης έκφρασης γνώμης των βουλευτών.

Σύμφωνα με το μέτρο αυτό οι ψήφοι των βουλευτών αρχικά συλλέγονται από τους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων και στην συνέχεια κατατίθενται στο προεδρείο της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι αυτό συνιστά παράβαση του κανονισμού της Βουλής ενώ ήδη έχει θέσει αρκετές φορές το θέμα στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Το αίτημα άλλωστε μετέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση που είχε με τον Κώστα Τασούλα στις 17 Φεβρουαρίου.

Έτσι σύμφωνα με πηγές της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές του θα απέχουν από την ψηφοφορία της Τετάρτης που αφορά το ζήτημα της άρσης ασυλίας του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη για την υπόθεση της Follie – Follie.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα