Βούλτεψη: Τα κολεγιόπαιδα της αριστεράς θέλουν να καταργήσουν τα κολέγια των φτωχών

Policy Statements of the New Greek Government (Day 1), at the Parliament, in Athens, Feb.8, 2015 /      ( 1),  , , 8 , 2015
Policy Statements of the New Greek Government (Day 1), at the Parliament, in Athens, Feb.8, 2015 / ( 1), , , 8 , 2015 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Αντιμεταρρύθμιση στην παιδεία κατήγγειλε η Ν.Δ σε ενημέρωση σήμερα στη Συγγρού, από τη συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων Σοφία Βούλτεψη και τον τομεάρχη Παιδείας Θόδωρο Φορτσάκη

Στο πλαίσιο των θεματικών ενημερώσεων που έχει ξεκινήσει η Νέα Δημοκρατία ανά τομέα κάθε εβδομάδα, η παιδεία είχε σήμερα την τιμητική της, καθώς άλλωστε η Συγγρού έχει αναγάγει το συγκεκριμένο θέμα σε ένα από τα βασικά πεδία ιδεολογικής σύγκρουσης με το ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να καταργήσει την αριστεία, να επαναφέρει τον κομματισμό και τους αιώνιους φοιτητές καθώς και να καταργήσει την αξιολόγηση, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης, ενώ η συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων Σοφία Βούλτεψη υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε πει στις 8 Μαϊου στη Βουλή ότι τα θέματα της παιδείας δεν είναι ουδέτερα, αλλά έχουν ιδεολογικό πρόσημο και η κυβέρνηση ήρθε με τις αποσκευές της.

“"Η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα και ξέρει ότι τα πρότυπα σχολεία είναι τα κολέγια των φτωχών. Δεν θα ανεχθούμε τα κολεγιόπαιδα της αριστεράς να καταργήσουν τα κολέγια των φτωχών” δήλωσε χαρακτηριστικά η κ.Βούλτεψη.

Ο τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ Θόδωρος Φορτσάκης υποστήριξε ότι στο χώρο της παιδείας βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη αντιμεταρρύθμιση, η οποια στην πραγματικότητα έγκειται σε μία εξισωτική αντίληψη προς τα κάτω και ό,τι εξέχει απο το μέσο όρο θεωρείται στο πλαίσιο αυτό αρρωστημένο.

“Πρόκειται για νεοαριστερίστικη αντίληψη και δεν έχει καμιά σχέση με την παλαιά αριστερή αντίληψη για την αριστεία που ίσχυε και στον κομμουνιστικό κόσμο”, πρόσθεσε πάντως ο κ. Φορτσάκης.

Ισχυρίστηκε ότι με την άρνηση της οποιασδήποτε αξιολόγησης, ουσιαστικά αφήνεται η επιλογή στα χέρια του κόμματος και άρα “επανερχόμαστε σε μία κατάσταση όπου το κόμμα θα έχει ξανά τον πρώτο λογο στη διοίκηση της εκπαίδευσης”.

Κατά τον κ.Φορτσάκη η άρνηση της αξιοκρατίας είναι γενικότερη αντίληψη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που όπως είπε αντίστοιχα κινείται στη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη, τη μετανάστευση.

Τόνισε δε πως θίγεται πρωτίστως η μέση παιδεία, αναφερόμενος στην επιλογή των διευθυντών σχολικών μονάδων,το διδακτικό και ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, τους αιώνιους φοιτητές, το άσυλο, τη βάση στο 9,5, την εκλογή των πρυτανικών και πανεπιστημιακών αρχών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παπαμιμίκος στο NEWS 247: Οι πολίτες δεν ασχολούνται με τον εσωτερικό μικρόκοσμο της ΝΔ

SHARE:

24Media Network