Βούτσης: ‘Προβοκασιόν’ η πρωτοβουλία της Αστυνομίας για συγκέντρωση στα Εξάρχεια

Βούτσης: ‘Προβοκασιόν’ η πρωτοβουλία της Αστυνομίας για συγκέντρωση στα Εξάρχεια
Discussion at the plenum of the Greek Parliament regarding the formation of an investigating committee for ex minister of Defense Giannos Papantoniou. Athens, on March 28, 2017 / . , 28 , 2017 Menelaos Myrillas / SOOC

Ο πρόεδρος της Βουλής διερωτήθηκε γιατί η ΠΟΑΣΥ επέλεξε να ξεκινήσει από τα Εξάρχεια και όχι από άλλες γειτονιές της Αθήνας. Υπερασπίσθηκε την απόφαση Τόσκα λέγοντας ότι η συγκέντρωση θα μπορούσε να προκαλέσει έκτροπα

Σκληρή κριτική στην αστυνομία για την προσπάθειά της να οργανώσει κινητοποίηση στα Εξάρχεια άσκησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας για προσπάθεια εξυπηρέτησης άλλων σκοπών.

Ο κ. Βούτσης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο Συνέντευξης Τύπου για τις δράσεις του Ιδρύματος της Βουλής ανέφερε ότι η συγκέντρωση της αστυνομίας θα λειτουργούσε ως προβοκάτσια. Χαρακτηριστικά μάλιστα χρησιμοποίησε τη λέξη «προβοκασιόν». Τόνισε, μάλιστα με νόημα ότι αν είχε τοποθετηθεί ο ίδιος δημόσια θα έλεγε «ακόμη περισσότερα» από όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για το θέμα. 

Διερωτήθηκε, μάλιστα, γιατί οι αστυνομικοί επέλεξαν να αρχίσουν από τα Εξάρχεια τις συγκεντρώσεις-κινητοποιήσεις για τα ναρκωτικά και όχι από άλλες γειτονιές της Αθήνας. Ανέφερε μάλιστα ότι η συγκέντρωση θα μπορούσε να προκαλέσει άλλη συγκέντρωσή ή αντισυγκέντρωση στο Κολωνάκι και να «την πληρώσουν» αυτοκίνητα και καταστήματα.

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση «δεν είναι στριμωγμένη για το θέμα» της διαδήλωσης. “Δεν ξέρω όμως αν αυτό το γνωρίζει η κυβέρνηση” συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα