Βούτσης σε αντιπολίτευση: Εκφράζετε την ανησυχία των συμφερόντων με τις offshore

Βούτσης σε αντιπολίτευση: Εκφράζετε την ανησυχία των συμφερόντων με τις offshore
ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018. (Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Καταλόγισε «πολιτική υστερία» στα κόμματα της αντιπολίτευσης και απόπειρα να στήσουν «μέτωπο αντι-Σύριζα». Παραδέχτηκε ότι η διάταξη για τις απεργίες δεν αποτελεί θετικό μέτρο

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης το Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018 βρίσκεται πλέον το ζήτημα των offshore με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να καταφέρεται εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταλογίζοντάς τους ότι εκφράζουν με τη στάση τους την ανησυχία των συμφερόντων που έστελναν τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους.

Στον απόηχο της αποκάλυψης ότι η επιτροπή Πόθεν Έσχες ζήτησε περαιτέρω στοιχεία για τις περιουσιακές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και της παλαιότερης δήλωσης του Άδωνι Γεωργιάδη υπέρ της σύννομης φοροαποφυγής των φορολογικών παραδείσων, ο κ. Βούτσης κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προσέξουν τις τοποθετήσεις τους για το θέμα των offshore, την ώρα μάλιστα που το θέμα συζητείται ήδη στο ευρκοινοβούλιο. Ταυτόχρονα καταλόγισε στα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι με την «πολιτική υστερία» τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν «τη βαθιά ανησυχία των συμφερόντων» τα οποία βλέπουν ότι «φεύγουν από το απυρόβλητο» και τα οποία «είχαν συνηθίσει να φοροδιαφεύγουν και να στέλνουν σε μαύρους παραδείσους τα χρήματά τους».

Ο κ. Βούτσης επέκρινε, όμως, και την κοινή αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμίου στη συζήτηση του Προϋπολογισμού καταγγέλλοντας ότι στήνεται ένα «βαθιά συντηρητικό αντιΣΥΡΙΖΑ πολιτικό μέτωπο». Διεμήνυσε, όμως, στους «εμπνευστές» αυτού του μετώπου ότι θα διαψευσθούν γιατί στηρίζονται σε «σαθρά υλικά». 

Αίσθηση, προκάλεσε όμως η ευθεία παραδοχή του προέδρου της Βουλής ότι δεν αποτελεί θετικό μέτρο η αποσυρθείσα τροπολογία για την κήρυξη απεργιών μόνο υπό την προϋπόθεση απαρτίας 50%. «Εγώ λέω όχι, δεν είναι θετικό μέτρο» είπε χαρακτηριστικά αλλά διαβεβαίωσε ότι η ρύθμιση θα συζητηθεί διεξοδικά στη Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα