Washington Examiner: Απόσυρση από το Ιντσιρλίκ σκέφτονται οι ΗΠΑ – Εναλλακτική η Ελλάδα

Washington Examiner: Απόσυρση από το Ιντσιρλίκ σκέφτονται οι ΗΠΑ – Εναλλακτική η Ελλάδα
Η αμερικανική βάση στο Ιντσιρλίκ AP Photo

Ορατό είναι το ενδεχόμενο της αποχώρησης των Αμερικανών από τη βάση του Ιντσιρλίκ, όσο ο Ερντογάν δεν αλλάζει την τακτική του. Σκέψη για μεταφορά της βάσης στην Κρήτη και τη Σούδα.

Ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο που θα αλλάξει τις ισορροπίες στις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας φέρνει το Washington Examiner, βάσει των όσων δήλωσε στην ιστοσελίδα ο Γερουσιαστής και Προέδρος υποεπιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας με την Ευρώπη, Ρον Τζόνσον.

Σύμφωνα με αυτά, οι ΗΠΑ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσύρουν τη βάση τους από το Ιντσιρλίκ και φυσικά ο λόγος δεν είναι άλλος από την αμετάβλητη στάση του Ερντογάν, η οποία, όπως δήλωσε ο Ρον Τζόνσον, “σε όσα θέματα τον αφορά δεν είναι σωστή”.

Όπως ανέφερε ο Γερουσιαστής, “δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί στο Ιντσιρλίκ. Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά πρέπει να σχεδιάσουμε το χειρότερο. Θέλουμε να διατηρήσουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία, αλλά νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα της κατάστασης”.

Εναλλακτική λύση η Ελλάδα

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στην ίδια ιστοσελίδα, ο Ρον Τζόνσον “εξετάζουμε ήδη την Ελλάδα ως εναλλακτική λύση”, αναφέροντας τη Σούδα ως την επικρατέστερη.

Σχολιάζοντας τις κινήσεις του Ερντογάν και την σταθερή προκλητική του στάση κατά της χώρας, ανέφερε: “Είναι πολύ ανησυχητική και είναι ένας από τους λόγους που αυξάνουμε και βελτιώνουμε τη στρατιωτική μας συνεργασία με την Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία μας στον κόλπο της Σούδας, επειδή η παρουσία μας στην Τουρκία απειλείται”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα