Ξανθός και Ηλιόπουλος κατά Μητσοτάκη για το "υγειονομικό σαμποτάζ"

Ξανθός και Ηλιόπουλος κατά Μητσοτάκη για το "υγειονομικό σαμποτάζ"
Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Βασικός συνδιαμορφωτής της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Απάντηση στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί "υγειονομικού σαμποτάζ" από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ο τομεάρχης Υγείας και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Την άμεση και οργισμένη αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για "υγειονομικό σαμποτάζ του ΣΥΡΙΖΑ", σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή".

"Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι άθλιος, τοξικός και αισχρά αναληθής", δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

ADVERTISING

Αναφέρει ότι «στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί την αποτυχία της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά στη διαχείριση της πανδημίας. Και όπως, συνήθως, επιχειρεί μετάθεση ευθυνών και αναζήτηση ‘ενόχων'». Σημειώνει ότι «αν κάποιος ‘σαμπόταρε' την ώριμη και υπεύθυνη στάση της κοινωνίας και την υπεράνθρωπη προσπάθεια των ανθρώπων του ΕΣΥ, είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ». Το έκανε, συνεχίζει ο κ. Ξανθός: «Αφήνοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας χωρίς ουσιαστική στήριξη, τους ασθενείς με άλλα νοσήματα (πλην covid-19) χωρίς παρακολούθηση και φροντίδα, τους πολίτες να επιβαρύνονται οικονομικά ακόμα και για τα διαγνωστικά τεστ (το 1/3 όσων γίνονται το πληρώνουν από την τσέπη τους), τον ιδιωτικό τομέα προκλητικά ‘προστατευμένο'. Μη φροντίζοντας να εμβολιαστεί ένας στους τρείς ηλικιωμένους και ενισχύοντας, μέσα από απειλές και διχαστικές λογικές, το κλίμα δυσπιστίας και αμφισβήτησης του εμβολιαστικού εγχειρήματος. Και, κυρίως, αφήνοντας ανεξέλεγκτη τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, στους χώρους εργασίας, στα μέσα μεταφοράς, στις κλειστές δομές, στα σχολεία».

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «το τίμημα του ‘κυβερνητικού σαμποτάζ' είναι πολύ βαρύ και προφανώς δεν υπάρχει κανένα success story». Προσθέτει ότι «η κοινωνία, ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, τα φτωχοποιημένα αλλά και τα μικρομεσαία στρώματα του πληθυσμού, τα θύματα της πανδημίας και οι οικογένειες τους, έχουν ήδη ‘πληρώσει το μάρμαρο'», για να υποστηρίξει πως «η ώρα της μεταστροφής της κοινωνικής συνείδησης και της αλλαγής πολιτικών συσχετισμών, έρχεται…».

"Κυβέρνηση αδύναμη και δειλή"

Από την πλευρά του, με ανάρτησή του στα social media, ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε:

"Υγειονομικό σαμποτάζ έκαναν όσοι:

-Εν μέσω πανδημίας μείωσαν τον δημόσιο προϋπολογισμό για την υγεία

-Σχεδιάζουν την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

- Επέτρεψαν το ΕΣΥ να γίνει σύστημα μίας νόσου

-Αρνήθηκαν την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα

-Αρνήθηκαν την συνταγογράφηση των μοριακών τεστ.

- Δεν ενίσχυσαν ποτέ τα ΜΜΜ

-Δεν έλαβαν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και ασφάλεια στους μαζικούς χώρους εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μετακυλήσει την αποτυχία του στους πολίτες.

Μιλάει για προνόμια ακριβώς επειδή δεν έχει ουσιαστικό σχέδιο".

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε: "Μία κυβέρνηση που αναγκάζεται να στοχοποιεί την κοινωνία για τις δικές της αποτυχίες είναι μια κυβέρνηση αδύναμη και δειλή. Σε συνθήκες πανδημίας όμως είναι και μια κυβέρνηση επικίνδυνη".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νάσος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Ξανθός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network