Χαρίτσης: “Η επίτροπος Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ αποκαλύπτει την υποκρισία της κυβέρνησης”

Χαρίτσης: “Η επίτροπος Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ αποκαλύπτει την υποκρισία της κυβέρνησης”
Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

Όπως τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης, "έτσι εξηγείται γιατί χθες, τόσο η ευρωπαϊκή ηγεσία όσο και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν είπαν κουβέντα για μετεγκαταστάσεις, παρά μόνο για κονδύλια".

«Οι δηλώσεις της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ αποκαλύπτουν το μέγεθος της υποκρισίας και της ανευθυνότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πρωτίστως απέναντι στον ελληνικό λαό», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφορικά με το προσφυγικό και την απουσία αιτήματος της κυβέρνηση προς την ΕΕ για μετεγκαταστάσεις προσφύγων, όπως αποκάλυψε η Ίλβα Γιοχάνσον.

«Όπως η ίδια δήλωσε, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θέσει καν το ζήτημα του διαμοιρασμού των βαρών της κρίσης με μετεγκαταστάσεις προσφύγων από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της ΕΕ», σημειώνει ο Αλ.Χαρίτσης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο ίδιος προσθέτει δε ότι «έτσι εξηγείται γιατί χθες, τόσο η ευρωπαϊκή ηγεσία όσο και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν είπαν κουβέντα για μετεγκαταστάσεις, παρά μόνο για κονδύλια με αντάλλαγμα τη μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ψυχών».

«Επιτέλους, ας αφήσει η κυβέρνηση την επικοινωνιακή διαχείριση και την καλλιέργεια κλίματος εθνικιστικού παροξυσμού και ας πράξει το αυτονόητο: Να απαιτήσει αμέσως έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, κυρώσεις για τους τουρκικούς εκβιασμούς και έμπρακτη αλληλεγγύη των κρατών-μελών προς την Ελλάδα με πρόγραμμα μετεγκατάστασης» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα