Χαρίτσης: “Η ορμπανοποίηση δεν μπορεί να περάσει στην ελληνική κοινωνία”

Χαρίτσης: “Η ορμπανοποίηση δεν μπορεί να περάσει στην ελληνική κοινωνία”
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

Ο Αλέξης Χαρίτσης μίλησε με σκληρή γλώσσα αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα.

«Η κυβέρνηση καταφεύγει σε έναν ακραία διχαστικό λόγο που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», γεγονός που χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που τροφοδοτεί τα επικίνδυνα φαινόμενα που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα».

Είπε ότι «βλέπουμε πολίτες να κραδαίνουν όπλα και ομάδες δήθεν “αγανακτισμένων” πολιτών να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, ενώ πολίτες δέχονται ασφυκτική πίεση από ακραία στοιχεία», στηλιτεύοντας τη στάση ΜΜΕ που «καλύπτουν τις εικόνες αυτές με όρους αναπτέρωσης του εθνικού φρονήματος».

«Πρέπει να είμαστε σαφείς στην καταδίκη τέτοιων φαινόμενων», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταδικάζει, αλλά κλείνει το μάτι σε καταστάσεις που οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην κυριαρχία του φόβου και της βίας και οδηγεί τη χώρα στο διχασμό».

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «η ΝΔ είχε επιχειρήσει και προεκλογικά να διχάσει τους Έλληνες με το θέμα του Μακεδονικού, όταν μιλούσε για εθνικόφρονες και προδότες». Σχολίασε ότι «αν αυτή η ρητορική είναι επαίσχυντη όταν χρησιμοποιείται αντιπολιτευτικά, γίνεται άκρως επικίνδυνη όταν μετατρέπεται σε επίσημη πολιτική του κράτους».

«Δεν θα κάνουμε πίσω στην υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης», τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος, επισημαίνοντας ότι κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν στη Λέσβο και στη Χίο και στη συνέχεια στον Έβρο. 

Τόνισε ότι η κατάσταση αφορά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μιλήσει μαζί τους, «να εξηγήσει ότι η κυβέρνηση πουλά εθνικοφροσύνη και πολεμοκαπηλία επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί την πραγματικότητα και βλέπει ότι με τις ιδεοληψίες της και τη διαχειριστική της ανεπάρκεια έχει οδηγήσει την κατάσταση σε αδιέξοδο». «Οφείλουμε να είμαστε παρόντες σε αυτή τη μάχη», συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα