Χαρίτσης: Το Ταμείο Ανάκαμψης να αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας και όχι για μικροκομματικό συμφέρον

Χαρίτσης: Το Ταμείο Ανάκαμψης να αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας και όχι για μικροκομματικό συμφέρον
Ο Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

"Ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους την πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης", αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ

“O κ. Μητσοτάκης επιμένει να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους την εξαιρετικά σοβαρή πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης“, υπογραμμίζει σε σημερινή του δήλωση σχετικά με την έγκριση του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως σχολιάζει, “σήμερα πανηγυρίζει για την τυπική έγκριση του ελληνικού σχεδίου”, “αυτό που αποκρύπτει όμως είναι ότι η χώρα μας είναι η μοναδική, από τις δώδεκα που έλαβαν έγκριση, για την οποία ζητήθηκαν τροποποιήσεις ώστε να ξεκαθαριστεί ποιοι και μέσω ποιων διαδικασιών θα έχουν πρόσβαση στα κονδύλια του Ταμείου”. “Κυρίως σε ό,τι αφορά την πρόσβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις χρηματοδοτήσεις. Όπως είχε εξαρχής προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι παραγωγικοί φορείς, αλλά δυστυχώς αγνόησε στην πρότασή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη”, προσθέτει.

Ο Αλ. Χαρίτσης δηλώνει επίσης ότι “οι επαναληπτικές φιέστες της κυβέρνησης υπογραμμίζουν τον κίνδυνο που απειλεί τη χώρα μας: τη μετατροπή του κρίσιμου για την στήριξη και τον μετασχηματισμό της οικονομίας Ταμείου Ανάκαμψης σε εργαλείο πρόσκαιρου μικροκομματικού συμφέροντος από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του”.

“Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αυστηρό έλεγχο και την κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων ώστε η ευκαιρία αυτή να αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας και όχι λίγων και ισχυρών”, καταλήγει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα