Χατζηδάκης: Ένα μήνυμα κατά της κυβέρνησης, τελικά θα στραφεί κατά όσων θέλουν να το στείλουν

Διαβάζεται σε 3'
Κωστής Χατζηδάκης
Κωστής Χατζηδάκης EUROKINISSI

Ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι στις ευρωεκλογές “οι πολίτες δεν πρέπει να στείλουν το λάθος μήνυμα” και διαβεβαίωσε ότι “δεν χρειάζεται κανένα καμπανάκι για καταλάβουμε τα λάθη”

Για κίνδυνο πολιτικής και οικονομικής οπισθοδρόμησης, εάν στις ευρωεκλογές σταλεί “λάθος μήνυμα”, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Χατζηδάκης προειδοποίησε, απευθυνόμενος στους δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες που σκέπτονται το ενδεχόμενο ψήφου διαμαρτυρίας ότι: “Στις ευρωεκλογές, οι πολίτες δεν πρέπει να στείλουν το λάθος μήνυμα. Δεν χρειάζεται κανένα καμπανάκι για να καταλάβουμε τα όποια λάθη έχουν γίνει. Δεν είμαστε αλαζόνες. Τα ξέρουμε, γιατί σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας που ζουν σε έναν περίκλειστο φανατισμένο μικρόκοσμο, εμείς αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και παλεύουμε κάθε μέρα να διορθώσουμε τα προβλήματα.”

Σχολίασε επίσης ότι “δεν πρέπει να σταλεί το λάθος μήνυμα και αντί για καμπανάκι στην κυβέρνηση να φανεί ότι η Ελλάδα μπαίνει ξανά σε ένα κύκλο κρίσης” εκτιμώντας ότι αυτό θα ήταν πολιτική και οικονομική οπισθοδρόμηση, καθώς όπως είπε “τώρα εφαρμόζεται ένα σωστό μείγμα οικονομικής πολιτικής με πολιτική σταθερότητα”.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι: “Ένα πολιτικό μωσαϊκό μετά τις ευρωεκλογές δεν εγγυάται ότι οι επενδυτές θα συνεχίσουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία”.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι: “Το μήνυμα που υποτίθεται θα σταλεί κατά της κυβέρνησης, τελικά θα στραφεί κατά εκείνων που θέλουν να το στείλουν”. Ενώ διερωτήθηκε ρητορικά:

Πιστεύει κανείς ότι θα κάνουν ουρά οι επενδυτές αν ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κωμικές θέσεις; Ή, η γεωπολιτική μας θέση θα ενισχυθεί, εάν ενισχυθεί το κόμμα ο αρχηγός του οποίου ανακάλυψε επιστολές του Ιησού;

Ο κ. Χατζιδάκης τόνισε ότι “η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και όχι ένα νέο φαύλο κύκλο πολιτικής κρίσης”. Υπογράμμισε πως “στις Ευρωεκλογές δεν θα κριθεί από ποιον θα κυβερνηθεί η χώρα, θα επηρεαστεί όμως το πώς θα κυβερνηθεί. Αν θα προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά ή αν δίπλα σε μια άκρως προβληματική αντιπολίτευση προσθέσουμε και μια τραυματισμένη Κυβέρνηση. Το πρώτο μήνυμα λοιπόν που πρέπει να σταλεί τις ερχόμενες Ευρωεκλογές είναι ότι η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω σε μια εποχή αστάθειας, παρακμής και τοξικότητας. Η Ελλάδα θα συνεχίσει μπροστά, με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως στις ευρωεκλογές θα κριθεί και το ποια φωνή θα έχει η Ελλάδα στην Ευρώπη. “Θα στείλουμε κόμματα και βουλευτές που πιστεύουν στην Ευρώπη ή εκείνους που κόντεψαν να μας βγάλουν από αυτήν ή που δεν πιστεύουν καν σε αυτήν; Σε αυτούς που ζήτησαν να κοπούν ευρωπαϊκοί πόροι για την Ελλάδα;”, διερωτήθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα