Ξυδάκης: Στρατηγική της ΝΔ η αποδόμηση επί του προσωπικού

Ξυδάκης: Στρατηγική της ΝΔ η αποδόμηση επί του προσωπικού
Ο Νίκος Ξυδάκης Eurokinissi

"Δεν έχω δει καμιά εξαγγελία και καμιά δέσμευση από τη ΝΔ. Λένε ότι θα έρθει πακτωλός χρημάτων από τις επενδύσεις γενικά. Αυτά είναι μαγικά σε ιθαγενείς'

Κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, μία ημέρα μετά τη μετά τη μετωπική σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή. «Στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας είναι η αποδόμηση επί του προσωπικού» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” με τους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Ξυδάκης, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν έχει πολιτικό πρόγραμμα.

«Δεν έχω δει καμιά εξαγγελία και καμιά δέσμευση από τη ΝΔ. Λένε ότι θα έρθει πακτωλός χρημάτων από τις επενδύσεις γενικά. Αυτά είναι μαγικά σε ιθαγενείς. Η μόνη κραυγή τους είναι το να φύγει ο Τσίπρας» υπογράμμισε.

Ως προς τη χθεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή είπε: «Συγκρουσιακός ο χαρακτήρας με προσωπικά χαρακτηριστικά και αυτό αδικεί και τους πολίτες. Ο κόσμος περιμένει να ακούσει τα πολιτικά προγράμματα και τις θέσεις μετά την εποχή των μνημονίων» τονίζοντας ωστόσο ότι είχαν προηγηθεί οι επί του προσωπικού επιθέσεις στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Εκτίμησε την ίδια ώρα ότι δεν θα συνεχιστεί το ίδιο κλίμα και στη δευτερολογία των πολιτικών αρχηγών.

«Είναι δυνατό το επιχείρημα του πρωθυπουργού που υλοποιεί τις δεσμεύσεις του. Στα μεγάλα θέματα είναι που πρέπει να ανοίξει ο καθένας τα χαρτιά του δεν το κάνει αυτό ο κ. Μητσοτάκης. Λέει κάτι και μετά το αποσύρει γιατί φαίνεται αποκρουστικό στον κόσμο» σημείωσε και τόνισε ιδιαίτερα ότι τα θετικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν δεν είναι παροχές αλλά αναδιανομή και κοινωνική δικαιοσύνη.

«Είμαστε υπέρ των θετικών διακρίσεων, όπως π.χ. με τους ανάπηρους. Πρέπει να τους δώσεις τη δυνατότητα να έχουν την ίδια αφετηρία με τους υπόλοιπους. Στη ΝΔ μιλάνε αορίστως για αριστεία και όποιος ξέρει μπάνιο θα σωθεί» συνέχισε ο κ. Ξυδάκης.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι τα θετικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν δεν είναι παροχές αλλά αναδιανομή και κοινωνική δικαιοσύνη: «Είναι ένας τρόπος για να υπάρξει αύξηση της ζήτησης και ανάπτυξη. Είναι εξωφρενικό να ακούγεται ότι πρόκειται για παροχές» δήλωσε.

Σε σχέση με την Τουρκία έκανε λόγο για δημιουργία εντυπώσεων με στόχο να καθίσει η γείτονα σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων για να μην είναι απ’ έξω από τα ενεργειακά. «Ο Ερντογάν φτιάχνει ένα δικό του δικαιϊκό πλαίσιο» συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα