Υπέρ της κοινής προμήθειας φυσικού αερίου από την ΕΕ, δηλώνει ο Μητσοτάκης

Υπέρ της κοινής προμήθειας φυσικού αερίου από την ΕΕ, δηλώνει ο Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης eurokinissi

Συμμετοχή του πρωθυπουργού σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Σαρλ Μισέλ εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η οποία πάντως δε φαίνεται να αποφασίζει για πλαφόν στο φυσικό αέριο ή κοινό ταμείο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.

Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ, συμμετείχε, μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός ενόψει της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 24 και 25 Μαρτίου.

Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε τις προτάσεις του για το ζήτημα των ανατιμήσεων και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, παράλληλα με τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο.

Ειδικότερα, σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και εν αναμονή των σχετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ξανά την ανάγκη να υπάρξει κοινή προμήθεια αερίου σε επίπεδο Ε.Ε., όπως είχε γίνει με την προμήθεια εμβολίων από την Κομισιόν στην αρχή της πανδημίας.

Την πρόταση αυτή είχε θέσει ο κ.Μητσοτάκης ήδη από το φθινόπωρο και σύμφωνα με τις πληροφορίες για το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων, είναι πιθανό η Σύνοδος Κορυφής να λάβει σχετικές αποφάσεις. Οι άλλες προτάσεις όμως της Ελλάδας και των υπόλοιπων χωρών του νότου, όπως για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και πολύ περισσότερο για ένα κοινό ταμείο απο το οποιο να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση, φαίνεται πως “κολλάνε” επί του παρόντος λόγω της αντίδρασης χωρών του βορρά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα