Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται νόμος, που δεν θα προβλέπει απολύσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται νόμος, που δεν θα προβλέπει απολύσεις
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη Eurokinissi

Νομοθετική ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό προανήγγειλε η Αρ. Πελώνη, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Ανοιχτό ενδεχόμενο για τοπικά lockdown μόνο για ανεμβολίαστους.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις υγειονομικών εργαζόμενων στο δημόσιο που δεν θα δεχθούν να εμβολιαστούν έδωσε εκ μέρους της κυβέρνησης η Αριστοτελία Πελώνη.

Κληθείσα από το News 24/7 να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη περί παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο των δημοσίων υπαλλήλων που θα αρνούνται τον εμβολιασμό, “άδειασε” καταρχάς κομψά τον υπουργό Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι αναφέρθηκε στο ισχύον γενικό πλαίσιο στο δημόσιο.

“Η υποχρεωτικότητα που ανακοινώθηκε είναι ένα ειδικό πλαίσιο. Θα έρθει νομοθετική ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα, που δεν θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε καμία περίπτωση με απολύσεις” ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Άφησε πάντως ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown μόνο για ανεμβολίαστους, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Πελώνη, επανέλαβε ότι η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο και όχι μία γραμμική κατάσταση. “Οπου χρειαστεί -και το απευχόμαστε- θα υπάρξουν σημειακές παρεμβάσεις. Η πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι οριζόντιο lockdown και δεν θα πάει σε οριζόντιο lockdown, από τη στιγμή που υπάρχει ασπίδα εμβολίου, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουν”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα