ΥΠΟΙΚ: Τσαρλατανισμός να ισχυρίζεται η ΝΔ ότι υπουργός ευχεται να πεθάνουν συνταξιούχοι

Ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος EUROKINISSI

Την οργισμένη απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου προκάλεσε η τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με την οποία ο ίδιος εύχεται να αποδημήσουν συνταξιούχοι.

 Με μια οξύτατη ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών απάντησε στην αντίστοιχη ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία κατηγορούσε τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο ότι σε χθεσινή ομιλία του στο Λονδίνο είπε ότι η περικοπή των συντάξεων δεν θα έχει αποτέλεσμα αφού αυτοί που παίρνουν συντάξεις με προσωπική διαφορά δεν θα είναι μαζί μας το 2030 και το 2040.

«O κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό» τονίζει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για να συνεχίζει τονίζοντας ότι το θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους είναι αν θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων το 2019. 

ADVERTISING

«Κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου είναι ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό κι όχι διαρθρωτικό- πράγμα για το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί η ΝΔ» επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ .

 Σε πρώτο πρόσωπο ο υπουργός εξηγεί «Χθες εξήγησα γιατί είναι δημοσιονομικό μέτρο και ότι αφορά μόνο μια μικρή μερίδα των συνταξιούχων κι όχι όλους όπως επανειλημμένα έχει ισχυριστεί η ΝΔ και οι εφημερίδες της¨» για να συνεχίσει τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξηγεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις επιδιώξεις της για το καλό της κοινωνίας και των συνταξιούχων.

«Η ΝΔ ας συνεχίσει το δικό της κατήφορο όπου ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα. Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό -γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία ένδειξηότι η ΝΔ έχει φτάσει στον πάτο.» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.
 

Αναλυτικά η δήλωση 

O κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό.

Το θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους είναι αν θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων το 2019. Κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου είναι ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό κι όχι διαρθρωτικό- πράγμα για το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί η ΝΔ.

Χθες εξήγησα γιατί είναι δημοσιονομικό μέτρο και ότι αφορά μόνο μια μικρή μερίδα των συνταξιούχων κι όχι όλους όπως επανειλημμένα έχει ισχυριστεί η ΝΔ και οι εφημερίδες της. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξηγεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις επιδιώξεις της για το καλό της κοινωνίας και των συνταξιούχων.

Η ΝΔ ας συνεχίσει το δικό της κατήφορο όπου ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα. Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό -γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ΝΔ έχει φτάσει στον πάτο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις
SHARE:

24Media Network