Υποκλοπές: Απομονωμένη η ΝΔ στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας 

Υποκλοπές: Απομονωμένη η ΝΔ στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας 
Συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Eurokinissi

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψηφίζουν Δεμίρη για ΕΥΠ και στηρίζουν το αίτημα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να συγκληθεί πρώτα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και μετά η Ολομέλεια

Πρόγευση από την κοινοβουλευτική σύγκρουση για τις υποκλοπές δίνει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που συνεδριάζει σήμερα με αποκλειστικό αντικείμενο την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Η Νέα Δημοκρατία έχει βεβαίως την πλειοψηφία για να εγκρίνει το διάδοχο του παραιτηθέντα Παναγιώτη Κοντολέοντα, ωστόσο εμφανίζεται πολιτικά απομονωμένη, καθώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψηφίζουν σύμφωνα με πληροφορίες την τοποθέτηση του κ.Δεμίρη στην ΕΥΠ. Επίσης όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν το αίτημα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να συγκληθεί πρώτα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και μετά να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής για την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση.

Όπως υποστήριζαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πρέπει να προηγηθεί της Ολομέλειας ώστε να μη διεξάγεται η πολιτική αντιπαράθεση με βάση διαρροές και “σπέκουλα” του Μαξίμου, που καλεί το Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθεί κατ ιδίαν από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, κατά παράβαση του νόμου, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν με αυτή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ , ενώ η ΝΔ επικαλέστηκε ότι θα κατεθέσει και η ίδια αίτημα να κληθούν και άλλα πρόσωπα να καταθέσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχει οριστεί για την Τετάρτη και ότι Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ θέλει να καλέσει τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, τους αρμόδιους Υπουργούς, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, το νέο Διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη και την αρμόδια για την ΕΥΠ εισαγγελέα εφετών Βασιλική Βλάχου.

Αντίστοιχο αίτημα έχει υποβάλλει και το ΚΚΕ ζητώντας να ερευνηθούν οι υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς χθες στο πλαίσιο του briefing, γιατί η κυβέρνηση δε δέχθηκε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να προηγηθεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Ολομέλειας, είχε απαντήσει πάντως:

Στη Βουλή θα γίνουν όλες οι διαδικασίες που έχουν ζητήσει τα πολιτικά κόμματα. Θα ξεκινήσουμε την Παρασκευή. Θα υπάρξει στη Θεσμών και Διαφάνειας η παρουσία του καινούριου Διοικητή της ΕΥΠ για την έκφραση γνώμης, θα ακολουθήσει η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, θα ακολουθήσει τη Δευτέρα η συζήτηση για την Εξεταστική και, προφανώς, και η σύγκληση της Θεσμών και Διαφάνειας για συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από πολιτικά κόμματα. Δεν υπάρχει περίπτωση οτιδήποτε έχει ζητηθεί σε θεσμικό επίπεδο να μη γίνει. Επαναλαμβάνω και πάλι, η Κυβέρνηση είναι η πρώτη που θέλει να μη μείνει καμία απολύτως σκιά στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης”.

Σημειωτέον ότι η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση του κ.Δεμίρη είναι απόρρητη σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, δηλαδή τα πρακτικά της συνεδρίασης δεν διανέμονται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα