Υποκλοπές: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις, ιστορίες κατασκόπων βλέπει το Μαξίμου

Υποκλοπές: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις, ιστορίες κατασκόπων βλέπει το Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου Menelaos Myrillas / SOOC

Για τοξικότητα και συκοφαντία κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και τεκμήριο και κάνοντας λόγο για “μυθιστορήματα” για τις υποκλοπές.

Αντιμέτωπη με νέο μπαράζ δημοσιευμάτων για τις υποκλοπές στον κυριακάτικο τύπο βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και τεκμήριο, κάνοντας λόγο για “ιστορίες κατασκόπων” και “μυθιστορήματα σε συνέχειες”.

Η κυβέρνηση επιμένει άλλωστε ότι η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιούσε το Predator, ενώ δεν απαντά στο ερώτημα εάν τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να είχαν πέσει θύματα κακόβουλου λογισμικού ήταν και αντικείμενα “νόμιμων επισυνδέσεων”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, ταυτόχρονα είχαν παγιδευτεί από ΕΥΠ και Predator οι: Κωστής Χατζηδάκης, Αλέξης Παπαχελάς, Γιώργος Κύρτσος, Αλέξανδρος Διακόπουλος, Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Η εφημερίδα κάνει επίσης λόγο για “εμπλοκή του παρακρατικού μηχανισμού προ Predator στην εξουδετέρωση Μεϊμαράκη για να εκλεγεί ο Μητσοτάκης στην προεδρία της ΝΔ” και για θέμα με την περίφημη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι, τον Αύγουστο του 2018.

Η δε Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρεται σε πληροφορίες του ΣΥΡΙΖΑ πως είχαν τοποθετηθεί μηχανισμοί παρακολούθησης στη θαλαμηγό με την οποία είχε κάνει τότε διακοπές ο Αλέξης Τσίπρας, εξασφαλίζοντας το στίγμα και φωτογραφίες.

Ενώ το Βήμα της Κυριακής αναφέρεται στη σύνδεση του Predator με την ΕΥΠ. Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Predator είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε σε χώρο της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή την περίοδο 2020- 2022.

Στον συγκεκριμένο χώρο έδιναν παρών αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ κυρίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής αλλά και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. Ορισμένοι από αυτούς έχουν επιστρέψει άρον-άρον, τις τελευταίες εβδομάδες, σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η ομάδα αυτή που είχε διαχειριστεί το Predator φέρεται να είχε προϊσταμένη μια αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, στενή συνεργάτη του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου που φέρεται ότι συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου λογισμικού στη χώρα μας.

Επιπλέον η εν λόγω αξιωματικός, η οποία υπέγραφε και το αίτημα για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, θεωρούνταν η πιο στενή συνεργάτις του τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος. Ο κ. Κοντολέων με τη σειρά του ήταν προσωπική επιλογή του πρώην στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Υπενθυμίζεται ότι τη “γραμμή” που συνδέει την ΕΥΠ με το Predator είχε αποκαλύψει το News24/7 από τον Αύγουστο.

Το Μαξίμου διέψευσε πάντως και τα σημερινά δημοσιεύματα διά του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, βάζοντας στο στόχαστρο ονομαστικά τη Documento.

“Με πρωτοστάτη τον κ. Βαξεβάνη -ο οποίος έχει ως αρχή του πως οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί είναι πραγματικό- εξακολουθεί η σε συνέχειες δημοσίευση στον Τύπο διαφόρων μυθιστορημάτων γύρω από την υπόθεση των λογισμικών παρακολούθησης και των επισυνδέσεων…

Για άλλη μια εβδομάδα αναπτύσσονται ευφάνταστοι ισχυρισμοί, δίχως κανένα απολύτως στοιχείο και τεκμήριο. Αυτή την εβδομάδα τα μυθιστορήματα είναι διανθισμένα και με «ιστορίες κατασκόπων», οι οποίοι, αφού προηγουμένως επηρέασαν τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, στη συνέχεια, ούτε λίγο ούτε πολύ, οδήγησαν σχεδόν με το ζόρι τον κ. Τσίπρα σε κότερο, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι, προκειμένου να τον φωτογραφήσουν”, ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Σταθερή θέση μας είναι ότι πολιτικά δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό και επικίνδυνο από τη φαντασία που δεν στηρίζεται σε κανένα τεκμήριο. Ειδικά από τη στιγμή που στο σκοτάδι η φαντασία είναι πιο ζωηρή από ό,τι στο άπλετο φως”, πρόσθεσε και συνέχισε:

“Η διερεύνηση όλων των ισχυρισμών και των εξιστορήσεων που δημοσιεύονται είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης, η οποία και θα δώσει οριστικές απαντήσεις για τη δράση των λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα, από την αρχική τους εμφάνιση και όχι μόνο για μια περιορισμένη χρονικά περίοδο.

Εξαρχής συνδράμουμε ενεργά την έρευνα της Δικαιοσύνης, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση. Πόσω μάλλον, αφού βασικός στόχος αυτών των λογισμικών φέρεται πως ήταν διαχρονικά στελέχη της παράταξής μας και της Κυβέρνησής μας, αλλά και ο Πρωθυπουργός…”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση οχυρώνει θεσμικά την Πολιτεία και το πολιτικό σύστημα με τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα κακόβουλα λογισμικά και την ΕΥΠ, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βραχίονές του έχουν αποφασίσει να πορευτούν έως τις εκλογές με όπλα την τοξικότητα και τη συκοφαντία, αφού δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό και χρήσιμο να εισφέρουν στον τόπο και την κοινωνία”, υποστήριξε επίσης ο κ.Οικονόμου, καταλήγοντας: “Η Κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και παραμένει προσηλωμένη στην παραγωγή έργου για την προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών από τη διεθνή ακρίβεια, τη διασφάλιση της Πατρίδας από έξωθεν επιβουλές και τη θεσμική θωράκιση του κράτους μας.”

Το σχόλιο του Νάσου Ηλιόπουλου

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «αστεία» τα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για την υπόθεση και προσθέτοντας σκωπτικά πως «ούτε λίγο ούτε πολύ μας καλεί να εκφράσουμε και την συμπαράστασή μας στον ‘’κακόμοιρο’’ πρωθυπουργό μας που ο ίδιος ήταν στόχος παρακολουθήσεων».

Ακουλουθεί η δήλωση του κ. Ηλιόπουλου:

«Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε νέα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Κυριακάτικου τύπου είναι τόσο αστεία που ούτε λίγο ούτε πολύ μας καλεί να εκφράσουμε και την συμπαράστασή μας στον «κακόμοιρο» πρωθυπουργό μας που ο ίδιος ήταν στόχος παρακολουθήσεων.

Θα ήταν πράγματι για γέλια οι ισχυρισμοί τους αν τα πεπραγμένα τους δεν ήταν τόσο επικίνδυνα για τη δημοκρατία.

Ωστόσο πέρα από τους γελοίους ισχυρισμούς, για μια ακόμη φορά  καμία ουσιαστική απάντηση δε δίνει η κυβέρνηση.

Ούτε λέξη για το αν θα ζητήσουν απαντήσεις μέσω της ΑΔΑΕ από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, για το αν παρακολουθούσαν υπουργούς, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους. 

Ούτε κουβέντα για το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ που αποκαλύπτει ότι το παράνομο λογισμικό πρέταντορ λειτουργούσαν αποσπασμένοι αστυνομικοί των οποίων πλέον γνωρίζουμε ονόματα και διευθύνσεις.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα