Υπόμνημα Κωνσταντοπούλου για τη φωτιά στο Μάτι

Υπόμνημα Κωνσταντοπούλου για τη φωτιά στο Μάτι
Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου. MotionTeam

Κατέθεσε νέα ντοκουμέντα για την «επιβοήθηση της έρευνας» όπως αναφέρει σε σχετικό υπόμνημα.

Στοιχεία που στόχο έχουν να συνδράμουν στην έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε σχετικό υπόμνημά της προς τις εισαγγελικές αρχές, η νομικός που έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, αναφέρεται σε συγκεκριμένα στοιχεία και ντοκουμέντα για την «επιβοήθηση της έρευνας για την πραγματική απόδοση δικαιοσύνης» τα οποία και κατέθεσε:

Πρωτότυπες και αδημοσίευτες μαγνητοσκόπησεις του Κωστή Σαββιδάκη από το λιμάνι της Ραφήνας, το βράδυ της τραγωδίας από τις οποίες προκύπτει, όπως σημειώνεται στην αναφορά,ότι ήδη από τις 23:05 το βράδυ, είχαν εναποτεθεί στο Λιμάνι σε χώρο μακριά από τα τηλεοπτικά συνεργεία, δυο σωροί, που παρέμεναν εκεί επι δίωρο τουλάχιστον.

Μαρτυρίες πολιτών που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή δόθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους

Αναρτήσεις του Δήμου Αθηναίων για την εκκένωση της κατασκήνωσης και τη διάσωση των παιδιών , από τις οποίες προκύπτει ότι η εκκένωση της περιοχής από τις αρμόδιες αρχές με οργανωμένο τρόπο ήταν απολύτως εφικτή

Συλλεγεισες δημόσιες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών, της Περιφερειάρχη Αττικης, από τις οποιες προκύπτουν εναλλασσόμενα σενάρια συγκάλυψης και αντιμετάθεση ευθυνών.

Συλλεγεντα δημοσιεύματα της περιόδου.

«Αυτό που έγινε στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα. Ένα ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν, όπως και αυτοί που επιδιώκουν τη συγκάλυψη και την υπόθαλψη» αναφέρεται στο υπόμνημα που έχει καταθέσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα