Υποψήφιος για το τιμόνι του δήμου Γλυφάδας ο Γιώργος Παπανικολάου

Υποψήφιος για το τιμόνι του δήμου Γλυφάδας ο Γιώργος Παπανικολάου

Ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 14/12 για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για το δήμο Γλυφάδας του Γ. Παπανικολάου. Το βιογραφικό του ευρωβουλευτή της ΝΔ. Διαβάστε παλιότερες συνεντεύξεις του στο NEWS 247

Την υποψηφιότητα του για το δήμο Γλυφάδας θα ανακοινώσει και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Παπανικολάου σε εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση θα γίνει στο μουσικό θέατρο Ant-art (Μεταξά 52, στάση τραμ "Κολυμβητήριο"), στις 18.30.

"Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στην εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για τον δήμο Γλυφάδας". Αυτό είναι άλλωστε, το μήνυμα που ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook o ίδιος Γιώργος Παπανικολάου, προαναγγέλλοντας την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, ενώ σημειώνεται ότι οι πόρτες θα είναι ανοιχτές σε όλους τους γνωστούς, φίλους, αλλά και δημότες Γλυφάδας.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ παίρνει ουσιαστικά τη σκυτάλη από τον σημερινό υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τον δήμο Γλυφάδας στις εκλογές του 2010, αλλά τελικά έχασε την εκλογική  μάχη απέναντι στον νυν δήμαρχο Κώστα Κόκκορη.

Η εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανικολάου έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, κυρίως για το ποιοι θα επιλέξουν να σταθούν στο πλευρό του και να δείξουν ανοικτά τη στήριξή τους προς την υποψηφιότητά του.

Να σημειωθεί ότι η "γενιά των σαραντάρηδων" εδραιώνεται στα νότια προάστια, καθώς μετά τον Γιάννη Κωνσταντάτο στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, τον Ανδρέα Κονδύλη, που ανακοίνωσε την κάθοδό του με νέο συνδυασμό στον Άλιμο, ήρθε και η σειρά της Γλυφάδας με τον κ. Παπανικολάου να εγκαταλείπει ταυτόχρονα τη θητεία του στην Ευρωβουλή τον Μάιο του 2014.

Το βιογραφικό του Γιώργου Παπανικολάου

* Γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1977 στην Αθήνα – ο πρώτος από τα τέσσερα παιδιά μιας πολύτεκνης οικογένειας. Πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στο δημόσιο σχολείο και πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις την εισαγωγή του στην σχολή που ονειρευόταν από μαθητής, στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

* Παράλληλα με τις σπουδές, ανέπτυξε έντονη ενασχόληση με τα κοινά, ξεκινώντας ως απλό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής και εκλεγόμενος στο τρίτο έτος των σπουδών  στη θέση του υπευθύνου της παράταξης. Στη διάρκεια αυτής της πορείας εκπροσώπησε  τους συμφοιτητές του στα όργανα συνδιοίκησης του Τμήματος Νομικής, αλλά και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πολιτική δράση στα φοιτητικά του χρόνια ολοκληρώνεται με την ανάληψη καθηκόντων στη θέση του γραμματέα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΑΕΙ, της φοιτητικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

* Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών του στη Νομική έδωσε εξετάσεις και έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Δημοσίου Δικαίου, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις σπουδές μου δύο χρόνια αργότερα. Από το 2004, μετά την δεκαοκτάμηνη πρακτική άσκηση και την επιτυχή εξέταση στο Δικηγορικό Συλλόγου Αθηνών ασκεί μάχιμη δικηγορία διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μενάνδρου.

* Το καλοκαίρι του 2004, σε ηλικία 27 ετών, εξελέγη στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ, της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας, στο συνέδριο που διεξήχθη στη Χαλκίδα. Το 2007, στο επόμενο –το 9ο- συνέδριο στα Καμένα Βούρλα οι σύνεδροι της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας στον τόπο, του έκαναν την τιμή να τον επανεκλέξουν ως πρόεδρο της Οργάνωσης. Τα χρόνια αυτά, παράλληλα, διατέλεσα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Σ

* Τον Ιούνιο του 2009 ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές και εξελέγη στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

* Ως Ευρωβουλευτής ήταν μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών «Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων» (LIBE) και «Πολιτισμού και Παιδείας» (CULT). Επίσης, είναι αντιπρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.-Χιλής και μέλος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις Ευρώπης-Λατινικής Αμερικής (EUROLAT).

Το καλοκαίρι του 2011 παρακολούθησε επιτυχώς εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών στο πανεπιστήμιο Harvard των Η.Π.Α. με τίτλο: «Senior Managers in Government».

Περισσότερες πληροφορίες για τον Γιώργο Παπανικολάου στο giorgospapanikolaou.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παπανικολάου στο NEWS 247: Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα μέτρα

Παπανικολάου: "Έπρεπε να είχαμε αξιοποιήσει πόρους του ΕΣΠΑ και δεν το κάναμε"

SHARE:

24Media Network