Υπουργικό: Τι αλλάζει με την φαρμακευτική κάνναβη – Το σχέδιο Γεωργιάδη

Υπουργικό: Τι αλλάζει με την φαρμακευτική κάνναβη – Το σχέδιο Γεωργιάδη
Ιατρική κάνναβη AP

Αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο της φαρμακευτικής κάνναβης προωθεί ο υπουργός Ανάπτυξης, προκειμένου, όπως αναφέρεται να διευρυνθεί η εξαγωγική δραστηριότητα.

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τις εξαγωγές της φαρμακευτικής κάνναβης προωθεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Με το νομοσχέδιο που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τροποποιείται το νομοθετικό πλαίσιο με κύριο σκοπό την διευκόλυνση της εξαγωγής των  προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, στα πρότυπα της διαδικασίας που ισχύει για τα γενόσημα φαρμακευτικά προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, με την νέα προτεινόμενη εξαγωγική διαδικασία, ένα προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης, μπορεί να κυκλοφορήσει στην χώρα εισαγωγής του με βάση απόφαση της αλλοδαπής αρμόδιας Αρχής, χωρίς να είναι απαραίτητη και η έγκριση κυκλοφορίας του στην Ελλάδα. Για την κυκλοφορία του στην Ελλάδα παραμένει σε ισχύ το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς που προβλέπει έκδοση ειδικής έγκρισης κυκλοφορίας από τον Ε.Ο.Φ. πριν τη διάθεση του σε ασθενείς.

Όπως αναφέρεται, επιδιωκόμενοι στόχοι είναι: Αφενός η  διεύρυνση των εξαγωγών, η επιτάχυνση της εξαγωγικής δραστηριότητας, η αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, η μείωση γραφειοκρατίας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η οικονομική ανάπτυξη. Και αφετέρου η διασφάλιση της ασφαλούς και απρόσκοπτης διάθεσης των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, υπό τον έλεγχο του Ε.Ο.Φ. για την κάλυψη συνταγογραφημένων αναγκών  ασθενών που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία και σε όσους υποφέρουν από τον νευροπαθητικό έως και τον καρκινικό πόνο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα