Ζάιμπερτ: Ενδιαφερόμαστε να μην υπάρχουν εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

German Government spokesman Steffen Seibert waits for the beginning of the weekly cabinet meeting of the German government at the chancellery in Berlin, Wednesday, Oct. 5, 2016. (AP Photo/Markus Schreiber)
German Government spokesman Steffen Seibert waits for the beginning of the weekly cabinet meeting of the German government at the chancellery in Berlin, Wednesday, Oct. 5, 2016. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Στις απευθείας επαφές των κυβερνήσεων των δύο χωρών στο παρελθόν, με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης

«Επί της αρχής, βεβαίως έχουμε ενδιαφέρον, πρώτον ως εταίροι στο ΝΑΤΟ και δεύτερον ως Ευρωπαίοι, να υπάρχουν όσο το δυνατόν μικρότερες ή καλύτερα καθόλου εντάσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Υπήρξαν στο παρελθόν επανειλημμένα και απευθείας επαφές των κυβερνήσεων των δύο χωρών και αυτό ήταν συχνά μία δυνατότητα για την αποκλιμάκωση εντάσεων» δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφορικά με το εάν η γερμανική κυβέρνηση ανησυχεί για την κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, δύο σημαντικών εταίρων του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ωστόσο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Άντεμπαρ επισήμανε σχετικά: «Η γενική αρχή της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι και τα προβλήματα μεταξύ δύο κρατών λύνονται καλύτερα με τον διάλογο. Η γενική αρχή ισχύει νομίζω και σε αυτήν την περίπτωση».

Σε ερώτηση εάν το θέμα απασχόλησε την χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η εκπρόσωπος επικαλέστηκε τον εμπιστευτικό χαρακτήρα τής συνάντησης, η οποία, όπως είπε, πραγματοποιήθηκε σε τετ-α-τετ.

SHARE:

24Media Network