Ζητείται η άρση ασυλίας της Ασημακοπούλου

Κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα  την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού "Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας - Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις", την δευτέρα 6 Ιουνίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού "Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας - Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις", την δευτέρα 6 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η υπόθεση αφορά σε πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν το διάστημα που ήταν μέλος στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων

Την άρση ή μη της ασυλίας της βουλευτή της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπουλου αναμένεται να αποφασίσει η Βουλή για το αδίκημα της απιστίας από κοινού το διάστημα που ήταν μέλος στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιωαννίνων.

Η Εισαγγελία Ιωαννίνων διαβιβάστηκε τη δικογραφία στη Βουλή, η οποία είναι αρμόδια για να αποφανθεί σχετικά, προκειμένου σε βάρος της βουλευτού να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2007-2010, όταν η κ. Ασημακοπούλου έγειρε την ιδιότητα του μέλους του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ενέκρινε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ιωαννίνων   και τη μετατροπή της σε Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Μέριμνας και Περιβάλλοντος.

Αποτέλεσμα ήταν - κατά τους υπολογισμούς - να επιβαρυνθεί ο Δήμος για έργα που δεν επρόκειτο να γίνουν, αφού από τους ισολογισμούς προέκυπτε ότι τα έσοδα της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ιωαννίνων προορίζονται για την κάλυψη μισθών υπαλλήλων του Δήμου και συμβασιούχων του Δήμου, χωρίς να έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία πρόσληψης τους.

Ήδη πάντως, οι εισαγγελικές αρχές έχουν προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για το σκέλος των μη πολιτικών προσώπων, τα οποία διατελούσαν επίσης μέλη του δημοτικού συμβουλίου το ίδιο διάστημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network