Ζωή Κωνσταντοπούλου για το βιβλίο του Γλέζου: ‘Δεν προλογίζω με μνημονιακούς’

Ζωή Κωνσταντοπούλου για το βιβλίο του Γλέζου: ‘Δεν προλογίζω με μνημονιακούς’

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε στο News24/7 ότι είχε ενημερώσει τον Γλέζο από τον Ιανουάριο για την άρνησή της να προλογίσει το βιβλίο του μαζί με τον Ν. Βούτση και τον Β. Μεϊμαράκη.

Διευκρινίσεις για την απόφασή της να μην προλογίσει το βιβλίο του Μανώλη Γλέζου «Ακρωνύμια» μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη έδωσε στο News24/7 η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αποσυνδέοντας το ζήτημα με την προστριβή που είχε με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς στο Δίστομο.

«Εξήγησα στον Μανώλη ότι δεν προλογίζω βιβλία μαζί με μνημονιακούς και καθεστωτικούς» ανέφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου στο News247 και τόνισε ότι είχε αποκαλύψει τις προθέσεις στον Μανώλη Γλέζο από τον Ιανουάριο. Τόνισε, μάλιστα, ότι το βιβλίο κυκλοφορεί εδώ και μήνες και επισήμανε ότι η άρνησή της να συμμετάσχει στον πρόλογο δεν σχετίζεται με το περιστατικό του Διστόμου ανάμεσα στην ίδια και τον Μανώλη Γλέζο.

Σημειώνεται ότι ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε από τον νυν και τους πρώην προέδρους να προλογίσουν. Οι κ. Βούτσης και Μεϊμαράκης ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν απέστειλε σημείωμα για τον πρόλογο. Κατόπιν αυτών ο Μανώλης Γλέζος επέλεξε να αφήσει κενές τις σελίδες κάτω από το όνομά της στον πρόλογο του βιβλίου.

Ν. Βούτσης: Τιμή για μένα και τη Βουλή η έκδοση του βιβλίου

Στο σημείωμά του ο Νίκος Βούτσης σημειώνει ότι η πραγματοποίηση της έκδοσης του βιβλίου του Μανώλη Γλέζου απετέλεσε πρόθεση και των προκατόχων του. Σημειώνει δε ότι η έκδοση του βιβλίου αποτελεί τιμή τόσο για τον ίδιο όσο και για όλους τους βουλευτές της παρούσας Βουλής.

Αντίστοιχα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα τιμή» για εκείνον το γεγονός ότι ο Μανώλης Γλέζος μοιράστηκε μαζί του τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για την έκδοση του βιβλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα