Η Φρανκφούρτη 'μπερδεύει' το Μαξίμου

The President of the European Central Bank Mario Draghi speaks during a news conference in Frankfurt, Germany, Thursday, April 27, 2017. (AP Photo/Michael Probst)
The President of the European Central Bank Mario Draghi speaks during a news conference in Frankfurt, Germany, Thursday, April 27, 2017. (AP Photo/Michael Probst) AP

Η ερώτηση του… «ενός εκατομμυρίου δολαρίων» για την κυβέρνηση είναι αν η ΕΚΤ θα εξαντλήσει τα περιθώρια για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ακόμη κι αν «στραβώσει» η συμφωνία για το χρέος. Ο Ντράγκι, φέρεται να έχει διαβεβαιώσει τον Τσίπρα ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που έχει βάσει καταστατικού της ΕΚΤ. Ταυτοχρόνως, όμως χθες άφησε να εννοηθεί ότι εάν περάσει η πρόταση Σόιμπλε, τότε θα είναι αδύνατον για την ΕΚΤ να δώσει «διαβατήριο» για το QE χωρίς έκθεση διαχειρισιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ. Στον αντίποδα, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στο κουαρτέτο, Μπενουά Κερέ, φέρεται να στήριξε ένθερμα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο προηγούμενο Eurogroup. Μ’ άλλα λόγια, τα μηνύματα από την Φρανκφούρτη είναι αντιφατικά, καθώς ο Ντράγκι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει… κουρέλι το καταστατικό της ΕΚΤ.

SHARE:

24Media Network