Ποιος είχε την πρωτοβουλία για την επικοινωνία Τσίπρα- Σουλτς

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, στις Βρυξέλλες.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Συζητήθηκε πάρα πολύ το τηλεφώνημα Τσίπρα-Σουλτς την Παρασκευή, κατά το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός παρότρυνε ουσιαστικά τον πρόεδρο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών να πάει σε μεγάλο συνασπισμό λέγοντας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: "Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν ειναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μαχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετυχεις, είναι ίσως μια ευκαιρία που δε πρέπει να χαθεί..." Πρόσθετες πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν ότι η τηλεφωνική επικοινωνία, που βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα στο δρόμο για το αεροδρόμιο αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μακρον αλλά και με τον πρώην πρόεδρο Ολάντ, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σουλτς.

ADVERTISING

24Media Network