ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ειδήσεις και πολιτιστικά νέα που συμβαίνουν ανά την Ελλάδα.

Ο Σαλβαδόρ Νταλί τον Ιανουάριο του 1968.

Οι λεκέδες της ψυχής του Σαλβαδόρ Νταλί

Η ζωή και η τέχνη του Σαλβαδόρ Νταλί. Το Dada, ο Σουρεαλισμός, η Γκαλά, η ζωγραφική, οι σκιές και ο Φράνκο, ο Μπουνιουέλ, ο Μπρετόν, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη, η Φιγέρας, το τέλος. 24 διάσημες φράσεις και 7 εικαστικοί σταθμοί ενός από τους πλέον αμφιλεγόμενους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.

TEDxAthens 2022: Η ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή!

TEDxAthens 2022: Η ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή!

Το TEDxAthens σε κάθε διοργάνωση δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες και δραστηριότητες που μεταξύ άλλων, στοχεύουν στην ενίσχυση της συμμετοχής της κοινότητας και την ευαισθητοποίησή της σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις και ζητήματα.

Η αρχιτεκτονική ομάδα που απέσπασε το βραβείο Golden A' Design Award Winner for Interior Space and Exhibition Design Category in 2021. (Από αριστερά) Κριστίν Λονγκεπέ, Γιώργος Παρμενίδης, Ιφιγένεια Μάρη, του αρχιτεκτονικού γραφείου «Παρμενίδης – Longuépée – Μάρη»

Ένα σπουδαίο βραβείο για τον εσωτερικό σχεδιασμό της Πινακοθήκης

Η ελληνική ομάδα που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό του εσωτερικού και εκθεσιακού χώρου του νέου κτιριακού συγκροτήματος της Πινακοθήκης, απέσπασε ένα από τα σημαντικότερα βραβεία Design σε έναν σπουδαίο παγκόσμιο διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν σχεδιαστές, σχεδιαστικά κόνσεπτ, προϊόντα και υπηρεσίες από όλο τον κόσμο.

Ο Damiano David στο Coachella Music & Arts Festival τον Απρίλιο του 2022

Eurovision 2022: Το φαινόμενο Maneskin

Ο τελικός της Eurovision 2022 πλησιάζει και οι Maneskin θα ανέβουν στη σκηνή. Ποια είναι η πορεία του συγκροτήματος που ξεκίνησε να παίζει μουσική στους δρόμους της Ρώμης;

Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς στην καρέκλα του σκηνοθέτη Όρσον Γουελς

Μπήκαμε στις πρόβες του Γιάννη Χουβαρδα και είδαμε την "Άλλη πλευρά της καταιγίδας"

Μπήκαμε στην πρόβα της νέας παράστασης του Γιάννη Χουβαρδά, "Η άλλη πλευρά της καταιγίδας", που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών και μιλήσαμε με τους συντελεστές της.

Ομάδα Θεάτρου C. for Circus

Οι C. for Circus "πετάνε" μ' έναν Γλάρο

Οι C. for Circus μιλούν στο NEWS 24/7 με αφορμή το κλασικό αριστούργημα της σύγχρονης δραματουργίας «ο Γλάρος» του Άντον Τσέχωφ που παρουσιάζουν για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Η Αμάντα Γεωργιάδη στη σκηνή του Pala Olympico

Eurovision 2022: Απόψε ο Α' Ημιτελικός με την Ελλάδα και η σειρά εμφάνισης των χωρών

Ξεκινά απόψε στις 22:00 στο Τορίνο ο 66ος ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α' Ημιτελικό και η θέση στην οποία διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη.

Τελετή απονομής των Βραβείων "Κάρολος Κουν" 2020/21 και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2020/21

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία "Κάρολος Κουν" και τα Βραβεία "Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής" - Οι νικητές

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (09/05) στο θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", η Τελετή απονομής των Βραβείων "Κάρολος Κουν" 2020/21, καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2020/21.

Τι αναφέρει η ανοιχτή επιστολή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο ΥΠΠΟΑ

Τι αναφέρει η ανοιχτή επιστολή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Υπουργείο Πολιτισμού

Η Ακαδημία απευθύνεται στο Υπουργείο σχετικά με τις προεγκρίσεις χρηματοδότησης μικρού μήκους ταινιών από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.