Αναβολή παραστάσεων σε Μεγάλη και Μικρή Επίδαυρο – Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις

Αναβολή παραστάσεων σε Μεγάλη και Μικρή Επίδαυρο – Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.jpg ΑΠΕ.μπα

Για προληπτικούς λόγους, αναβάλλονται και παραστάσεις του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν από πυρκαγιές σε περιοχές της χώρας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τους NEWS24/7 αναβάλλονται οι παραστάσεις που ήταν προγραμματισμένες να παρουσιαστούν αυτό το τρίημερο σε Μικρή και Μεγάλη Επίδαυρο. Το ρεπορτάζ αυτό επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα καθώς το φεστιβάλ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε πως για προληπτικούς λόγους, αναβάλλονται παραστάσεις του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», με στόχο την προστασία των θεατών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων. Οι παραστάσεις αναβάλλονται σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, προκειμένου για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα και μέχρι στιγμής οι παρακάτω εκδηλώσεις αναβάλλονται:

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – Βασίλης Παπαβασιλείου: Ελένη του Ευριπίδη

Ο Νίκος Κολοβός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι λόγω της εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται η χώρα και σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου, οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου «Ελένη» την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Αυγούστου αναβάλλονται. Πληροφορίες, για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής τους ή πλήρους αναστολής τους, θα ακολουθήσουν σε επόμενη ανακοίνωση εντός της ημέρας. Δια αυτής θα διευκρινίζεται και ο τρόπος διαχείρισης των ήδη εκδοθέντων εισιτηρίων.

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ευριπίδης Λασκαρίδης – OSMOSIS- Ευριπίδης του Ευριπίδη

Σχετικά με τις αναβληθείσες εκδηλώσεις, το Φεστιβάλ ανακοίνωσε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί νέα ημερομηνία εντός των χρονικών ορίων του τρέχοντος καλλιτεχνικού προγράμματός μας. Για τους κατόχους εισιτηρίων θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση στο προσεχές διάστημα.

Αναβολή παραστάσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε πως για προληπτικούς λόγους, αναβάλλονται παραστάσεις του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», με στόχο την προστασία των θεατών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων. Οι παραστάσεις αναβάλλονται σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, προκειμένου για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, αναβάλλονται οι παραστάσεις:

– «Αχιλλεύς», στις 7 και 8 Αυγούστου, στο Αρχαίο θέατρο Γιτάνων

– «Έξι», στις 7 και 8 Αυγούστου, στην αρχαία Μεσσήνη

– «Σπανός», στις 8 και 9 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Επίσης αναβάλλεται η παράσταση «Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος», που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Για τον επαναπρογραμματισμό των παραστάσεων θα υπάρξει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα digitalculture.gov.gr του ΥΠΠΟΑ.

«Όρνιθες» στους Δελφούς- ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοίνωσε πως η παράσταση «Όρνιθες» στους Δελφούς (Θέατρο «Φρύνιχος») το Σάββατο 7 Αυγούστου, αναβάλλεται. Πληροφορίες, για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της ή πλήρους αναστολής της, θα ακολουθήσουν σε επόμενη ανακοίνωση εντός της ημέρας. Δια αυτής θα διευκρινίζεται και ο τρόπος διαχείρισης των ήδη εκδοθέντων εισιτηρίων.

Αναβολή επισήμων εγκαινίων της έκθεσης των Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev «Ένδυμα Ψυχής»

Το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια ανακοινώνει τη ματαίωση των εγκαινίων της πολυαναμενόμενης έκθεσης των Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev «Ένδυμα Ψυχής», που είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο 7 Αυγούστου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους συνανθρώπους μας οι οποίοι πλήττονται από τα θλιβερά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες στον τόπο.

>> Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 8 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου, από 10:00 π.μ. έως 10:00 μ.μ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα