“Αυτός το ξεκίνησε”: Το σκίτσο του Rabbit Knows για τον Ζακ Κωστόπουλο

“Αυτός το ξεκίνησε”: Το σκίτσο του Rabbit Knows για τον Ζακ Κωστόπουλο

Ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου μας βάζει πρόσωπο με πρόσωπο με τις παθογένειες της ίδιας μας της κοινωνίας - Ένα σκίτσο που "μιλάει" από μόνο του. Πληθαίνουν οι μαρτυρίες που μιλούν για "λιντσάρισμα".

Ο “Λαγός”, ή αλλιώς “Rabbit Knows” αποφάσισε να αφήσει για λίγο τα “αναρχικά” του σκιτσάκια και να σχολιάσει με τον πιο καυστικό και εύστοχο τρόπο τον θάνατο του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου.

Το σκίτσο δημοσιεύεται την ίδια μέρα που αναρτάται στο News 24/7 και η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα. “Η εικόνα που είχα εγώ και με στεναχώρησε πολύ ήταν ότι γενικά ο κόσμος λειτούργησε σαν όχλος, είτε συμμετείχε είτε όχι, υπήρχε από μία πλευρά απόλυτη απάθεια και από την άλλη ενεργή συμμετοχή” δήλωνε ο ίδιος ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή.

Εντύπωση προκαλεί πάντως, η περιγραφή της αντίδρασης ενός πολίτη, ο οποίος -όπως καταθέτει- έβαλε στην καρωτίδα του Ζακ Κωστόπουλου το περιβόητο μαχαίρι. “Πριν έρθουν οι αστυνομικοί, όσο ήταν πεσμένος έξω, το παιδί κράταγε ένα κουζινομάχαιρο, κάποιος από τους περαστικούς του το πήρε, το κόλλησε στην καρωτίδα του και του φώναζα ‘τώρα τι θα κάνεις, θα τον σφάξεις, είσαι με τα καλά σου;’. Μετά δεν ξέρω τι απέγινε το μαχαίρι. Δεν ξέρω πως είχε βρεθεί αρχικά το μαχαίρι στα χέρια του, δεν είδα από που το έπιασε ή το έβγαλε, δεν ξέρω πως βρέθηκε”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα οι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις ζητούν άμεση απονομή δικαιοσύνης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου διοργανώνοντας πορεία η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου στις 19:00 στην Οδό Γλάδστωνος, στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο 33χρονος.

Η Πρωτοβουλία Justice for Zack/Zackie καταγγέλλει πως “επιχειρείται μια πρωτοφανής προσπάθεια συγκάλυψης” από πλευράς Αστυνομίας “που αποτελεί πλήγμα για το κράτος δικαίου και την ίδια τη δημοκρατία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα