Chris Claremont: Ο “πατέρας” πολλών δημοφιλών X-Men έρχεται στην Αθήνα

Chris Claremont: Ο “πατέρας” πολλών δημοφιλών X-Men έρχεται στην Αθήνα
Ο Chris Claremont έρχεται στην Αθήνα

Μπορεί από το επόμενο AthensCon να μας χωρίζει ακόμα σχεδόν ένας χρόνος, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ήδη όμως τον πρώτο καλεσμένο: Τον άνθρωπο που μετέτρεψε τους X-Men σε παγκόσμιο φαινόμενο της ποπ κουλτούρας και του μαγικού κόσμου των κόμικς.

Χαράς ευαγγέλια για τους φανατικούς φίλους των κόμικς, αφού το AthensCon, η μεγαλύτερη γιορτή της 9ης Τέχνης στην Ελλάδα, επιστρέφει το Δεκέμβριο του 2019 και ανακοίνωσε ήδη τον πρώτο καλεσμένο. Πρόκειται για το θρυλικό συγγραφέα Chris Claremont, τον άνθρωπο που μετέτρεψε τους X-Men σε εκδοτικό φαινόμενο και σημείο αναφοράς στο χώρο των σούπερ ηρώων και το σύμπαν της Marvel.

Ο ίδιος, φρόντισε να μας ενημερώσει για την παρουσία του, μέσω βίντεο που κοινοποιήθηκε στα social media του AthensCon, λέγοντας ότι δεν βλέπει την ώρα να έρθει στην Αθήνα και να γνωρίσει από κοντά τους θαυμαστές του.


Ποιος είναι ο Chris Claremont

Ο 68χρονος – γεννημένος στο Ηνωμένο Βασίλειο – συγγραφέας, έφερε τα πάνω κάτω στον κόσμο των υπερηρωϊκών κόμικς όταν ανέλαβε το 1975 να “αναστήσει” τους X-Men, μία από τις ελάχιστες δημιουργίες του Stan Lee που αρχικά δεν είχαν σημειώσει επιτυχία ανάλογη των άλλων “παιδιών” του (όπως ο Spider-Man και οι Fantastic Four) με αποτέλεσμα να έχουν περιοριστεί στις αρχές των 70’s στην επανέκδοση παλιότερων περιπετειών τους.

Ανανεώνοντας πλέον ριζικά το roster της ομάδας με χαρακτήρες από όλο τον κόσμο (όπως οι Wolverine, Storm, Colossus, κ.α., που είχαν δημιουργήσει οι επίσης θρυλικοί δημιουργοί Len Wein και David Cockrum), ο Claremont επανεφηύρε ριζικά τον άξονα γύρω από τον οποίο περιστρεφόταν η ομάδα των μεταλλαγμένων. Ήταν οι νέοι που “ο κόσμος φοβάται και μισεί”, μία κεντρική ιδέα με την οποία μπορούσαν να ταυτιστούν η κατά πλειοψηφία νεαροί αναγνώστες, ενώ εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις sci-fi τάσεις των late 70’s, αλλά και τις διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα στους ήρωές του και τους “κακούς” του κόμικ.

Παράλληλα, προσέθεσε χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν μέχρι σήμερα στα κόμικς και τις ταινίες της Marvel, όπως οι Rogue, Gambit, Emma Frost, Mystique, Sabretooth και δεκάδες άλλοι. Δημιούργησε ιστορίες που μέχρι σήμερα ξεχωρίζουν στο πάνθεον των καλύτερων κόμικς όλων των εποχών, έγιναν σημεία αναφοράς και αντιγράφηκαν κατά κόρον ως ιδέες, όπως τα “The Dark Phoenix Saga” και “Days of Future Past”, στις οποίες στηρίχθηκαν και οι μεταγενέστερες κινηματογραφικές ταινίες των X-Men. Όπως επίσης είναι ο άνθρωπος που επέκτεινε το σύμπαν των X-Men, κυκλοφορώντας πολλούς διαφορετικούς τίτλους που μπορούσαν να “χωρέσουν” όλους τους πρωταγωνιστές του.

Ο Claremont διατηρεί δύο ακατάρριπτα ρεκόρ: Ήταν ο μακροβιότερος συγγραφέας του βασικού τίτλου της ομάδας, του Uncanny X-Men επί 17 συναπτά έτη, από το 1975 έως το 1991, ενώ η ξεχωριστή σειρά “X-Men” που κυκλοφόρησε το 1991 μαζί με τον Jim Lee έχει ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα