Black Panther 2: Τι σενάρια εξετάζει η Marvel μετά τον θάνατο του Τσάντγουικ Μπόουζμαν

Black Panther 2: Τι σενάρια εξετάζει η Marvel μετά τον θάνατο του Τσάντγουικ Μπόουζμαν
Ο Chadwick Boseman Jordan Strauss/Invision/AP

Η ταινία "Black Panther 2" είχε πάρει επίσημα το "πράσινο φως" και αναμενόταν να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Μάιο του 2022. Ο θάνατος του Μπόουζμαν ωστόσο ανατρέπει τα σχέδια.

O θάνατος του Τσάντγουικ Μπόουζμαν το περασμένο Σάββατο αιφνιδίασε και συγκλόνισε τον πλανήτη, καθώς πολλοί λίγοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν για τη γενναία μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια ο 43χρονος ηθοποιός με τον καρκίνο. Ο Μπόουζμαν με αξιοπρέπεια και διακριτικότητα συνέχισε κανονικά τις υποχρεώσεις του και χάρη στο ταλέντο του κατάφερε να εδραιώσει τη θέση του ως  Black Panther, ένας από τους πιο λατρεμένους ήρωες της Marvel που και να αφήσει μια σπουδαια κληρονομία.

Τόσο σπουδαία που ο θάνατός του θέτει εν αμφιβόλω την κινηματογραφική συνέχεια του ήρωα στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel (MCU). Η ταινία “Black Panther 2” είχε πάρει επίσημα το “πράσινο φως” και αναμενόταν να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Μάιο του 2022. Η τραγική εξέλιξη ωστόσο είναι πολύ πιθανό να ανατρέψει τα αρχικά σχέδια. Σύμφωνα με το “The Hollywood Reporter“, αρκετοί θαυμαστές του Μπόουζμαν απηύθυναν έκκληση στη Marvel να μην προχωρήσει σε αναδιανομή του ρόλου. Παράλληλα συγγραφείς, ακαδημαϊκοί και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των μαύρων μίλησαν στο Reuters αναγνωρίζοντας τον πολιτιστικό αντίκτυπο της ταινίας και της ερμηνείας του Μπόουζμαν ισχυρίζονται ότι η Marvel και η Disney οφείλουν να σεβαστούν την κληρονομιά που αφήνει πίσω του ο Μπόουζμαν και να εξετάσουν να φορέσει το κοστούμι του Μαύρου Πάνθηρα κάποιος άλλος χαρακτήρας που έχει ήδη εμφανιστεί στο MCU. τ

«Θα πρέπει πραγματικά να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν την ιστορία του κόμικ και να “προάγουν” τη Letitia Wright (σ.σ.: την ηθοποιό που υποδύθηκε τη Shuri, αδερφή του χαρακτήρα του Μπόουζμαν) στον ρόλο (ενός θηλυκού Black Panther» δήλωσε ο Jamil Smith, αρχισυντάκτης στο Rolling Stone. «Την έχουμε δει σε σκηνές δράσης, στο πεδίο της μάχης. Γιατί να μην πιστέψουμε ότι θα είχε το θάρρος και τη δύναμη να γίνει ο επόμενος Black Panther;” συνέχισε.

H Λετίσια Ράιτ στον ρόλο της Shuri null

Ο θηλυκός Black Panther Marvel

 

Η άλλη επιλογή που έχει το στούντιο είναι η αντικατάσταση του Μπόουζμαν με άλλον ηθοποιό, κάτι που όμως ίσως να μη γίνει αποδεκτό από τους εκατομμύρια θαυμαστές του Μπόουζμαν που δυσκολεύονται να δουν άλλον ηθοποιό στον ρόλο και πιθανώς θα μποϊκοτάρουν την ταινία.

Η Disney και η Marvel έχουν αρνηθεί μέχρι στιγμής να κάνουν κάποιο σχόλιο για το τι μέλει γεννέσθαι με το Black Panther 2. Το στούντιο έχει επικεντρωθεί στο να αποτίσει φόρο τιμής στον Μπόουζμαν, μεταδίδοντας την ταινία του χωρίς διαφημίσεις την περασμένη Κυριακή στο ABC, συνοδευόμενη από ένα ειδικό αφιέρωμα στον ηθοποιό. Σύμφωνα με το THR, όλα αυτά τα χρόνια κανείς στα Marvel Studios δεν γνώριζε την κατάστασή του, ούτε είχε ψιλιαστεί κάποιος κάτι στην παραγωγή του Black Panther. Κατάφερε κιόλας να αποφύγει τις ιατρικές εξετάσεις που τα στούντιο κάνουν σε τέτοιες παραγωγές. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Marvel Studios, Κέβιν Φάιγκι έμαθε τα νέα μία ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Μπόουζμαν, μέσω ενός e-mail.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρωτοφανής η περίπτωση αυτή του Black Panther στην ιστορία του σινεμά, όπου πεθαίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ταινίας, γύρω από τον οποίο έχει χτιστεί ένα ολόκληρο franchise. Παρόμοιες περιπτώσεις είναι ο θάνατος του Πολ Γουόκερ του “Fast & Furious” και ίσως των Κάρι Φίσερ του “Star Wars” και Χιθ Λέτζερ του “The Dark Knight” (ωστόσο στις περιπτώσεις αυτές δεν μιλάμε για πρωταγωνιστικό ρόλο). Πιο κοντινό παράδειγμα ίσως μπορεί να θεωρηθεί ο Μπράντον Λι, πρωταγωνιστής στο “The Crow” (Το Κοράκι), ο οποίος πέθανε στο πλατό της ταινίας μερικές μέρες πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της.

Το πιο τραγικό κομμάτι της υπόθεσης είναι πως ο Μπόουζμαν πίστευε ότι θα νικούσε την ασθένειά του για αυτό και δεν το είπε σε κανέναν άλλον. Μόλις μια εβδομάδα περίπου πριν τον θάνατό του έμαθε τα δυσάρεστα νέα για το πόσο κρίσιμη ήταν η κατάσταση του.

“Γουακάντα για πάντα”

Η ταινία “Black Panther”, βασισμένη στον ομώνυμο χαρακτήρα και πρώτο Αφρικανό υπερήρωα των Marvel Comics που πρωτοεμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1966, συγκέντρωσε 1,35 δισ. δολάρια στο box-office και απέσπασε τρία βραβεία Όσκαρ (καθώς και υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας).

Το φιλμ επαινέθηκε για την ποικιλομορφία του και “έσπασε τα τείχη” καθώς ήταν μια ταινία blockbuster με κυρίως μαύρο καστ και μαύρο σκηνοθέτη.

«Ήρθε να διαλύσει τον μύθο ότι δεν γίνεται στην Disney να προμοταριστεί και να κυκλοφορήσει μια ταινία μεγάλου μήκους με πρωταγωνιστές μαύρους ηθοποιούς. Το “Black Panther” απέδειξε ότι η συμπερίληψη πουλάει» δήλωσε η Νικόλ Τέρνερ Λι, εκπρόσωπος του γνωστού ερευνητικού Ινστιτούτου Brookings.

Το “Black Panther” κυκλοφόρησε το 2018 στους κινηματογράφους εν μέσω μιας αυξανόμενης φυλετικής έντασης στις ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε τότε αμφισβητήσει αν θα έπρεπε οι Ηνωμένες Πολιτείες να υποδέχονται μετανάστες από την Αϊτή και τα αφρικανικά έθνη, χαρακτηρίζοντας κάποια κράτη ως «σκατοχώρες». Ως προς τα κλιμακούμενα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών κατά του ρατσισμού και εθνικιστών ο Τραμπ είχε ισχυριστεί ότι «και οι δύο πλευρές» φταίνε για τη βία…

«Η ταινία “Black Panther” είναι ένα τεράστιο πολιτιστικό ορόσημο» δήλωσε ο Άλαν Τζένκινς, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ. «Ένα στοιχείο που έκανε την ταινία τόσο σημαντική ήταν η παρουσίαση της Γουακάντα ως ενα αφρικανικό έθνος που δεν αλλοιώθηκε από την αποικιοκρατία και τη δουλεμπορία. Ένας κράτος με αξιοπρέπεια, λαμπρότητα και προηγμένη τεχνολογία.»

Σήμερα το “Black Panther” είναι ακόμη πιο σημαντικό, καθώς οι Αφροαμερικανοί πεθαίνουν στα χέρια της αστυνομίας, συνεχιζει. Η σκέψη της Γουακάντα είναι μια δυνατή έμπνευση για τα μαύρα παιδιά σήμερα στις ΗΠΑ.

«Η ταινία σίγουρα δεν συνέβαλε στις διαδηλώσεις για τον ρατσισμό, αυτές αποδίδονται στην τραγική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και άλλων» συνέχισε ο Τζέκινς. «Συνέβαλε όμως στο να δούμε νέες πραγματικότητες και προοπτικές και να φανταστούμε έναν κόσμο πιο δίκαιο από αυτόν στον οποίο ζούμε» κατέληξε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα