Μπρένταν Φρέιζερ: Γιατί δεν θα πάει στις Χρυσές Σφαίρες – “Η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή”

Μπρένταν Φρέιζερ: Γιατί δεν θα πάει στις Χρυσές Σφαίρες – “Η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή”
Μπρένταν Φρέιζερ Vianney Le Caer/Invision/AP IMAGES

Ο Μπρένταν Φρέιζερ πρωταγωνιστεί στην ταινία "The Whale" η οποία έχει λάβει εντυπωσιακές κριτικές. Αποκάλυψε πως δεν σκοπεύει να παρευρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες 2023 εάν είναι υποψήφιος. Ποιος ο λόγος.

Δυναμικό come back έκανε ο Μπρένταν Φρέιζερ με την συμμετοχή του στην ταινία “The Whale” του Ντάρεν Αρονόφσκι, η οποία έχει ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές. Ο διάσημος ηθοποιός καταχειροκροτήθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας, ενώ για πολλούς είναι ήδη φαβορί για Όσκαρ στην κατηγορία Α’ Ανδρικού ρόλου.

Παρόλα αυτά, ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε πως δεν σκοπεύει να παρευρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες 2023, εάν είναι υποψήφιος με το “The Whale”, λόγω της καταγγελίας που είχε κάνει στο παρελθόν για σεξουαλική παρενόχληση.

Συγκεκριμένα, ο Φρέιζερ επιβεβαίωσε στο περιοδικό GQ ότι δεν θα συμμετάσχει στα φετινά βραβεία που διοργανώνει η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), καθώς το 2018 είχε καταγγείλει τον πρώην πρόεδρο και μέλος της HFPA Φίλιπ Μπερκ για σεξουαλική επίθεση το 2003.

Ο Φρέιζερ είχε αποκαλύψει την φερόμενη επίθεση σε μια συνέντευξή του στο GQ το 2018. Ο Μπερκ αργότερα αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του Φρέιζερ.

«Έχω περισσότερη ιστορία με την Ένωση Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ παρά σεβασμό σε αυτήν. Όχι, δεν θα συμμετάσχω… Είναι λόγω της ιστορίας που έχω μαζί τους. Και η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή. Μπορείς να με αποκαλέσεις πολλά πράγματα, αλλά όχι αυτό», είπε ο Φρέιζερ στο νέο του εξώφυλλο στο GQ.

Ο Φρέιζερ είχε πει ότι η εμπειρία του με τον Μπερκ τον έκανε να αποσυρθεί από το Χόλιγουντ. Τον έκανε επίσης να νιώθει ότι «κάτι του είχε αφαιρεθεί». Μετά την κατηγορία του Φρέιζερ το 2018, το HFPA ανέφερε σε μια δήλωση ότι «στέκεται ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και σε αυτό το είδος συμπεριφοράς». Ο οργανισμός ξεκίνησε, επίσης, έρευνα για το θέμα, η οποία σύμφωνα με το GQ ολοκληρώθηκε με το HFPA να προτείνει στον Φρέιζερ να υπογράψει μια κοινή δήλωση που έγραφε: «Αν και συνήχθη το συμπέρασμα ότι ο Φίλιπ Μπερκ άγγιξε ακατάλληλα τον Μπρένταν Φρέιζερ, τα στοιχεία υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για αστείο και όχι ως σεξουαλική παρενόχληση». Ο Φρέιζερ αρνήθηκε να υπογράψει και ο Μπερκ παρέμεινε μέλος με δικαίωμα ψήφου στο HFPA, μέχρι που απομακρύνθηκε οριστικά τον Απρίλιο του 2021, ύστερα από την κυκλοφορία ενός άρθρου, στο οποίο αποκαλούσε το Black Lives Matter «ρατσιστικό κίνημα μίσους».

Ο Φρέιζερ είπε στη συνέντευξή του ότι είναι πρόθυμος να επανεξετάσει τη σχέση του με το HFPA και τις Χρυσές Σφαίρες εν αναμονή της οργάνωσης που θέλει να επανορθώσει, αν έβλεπε κάποια ειλικρινή ενέργεια εκ μέρους τους.

The Whale: Ο ρόλος του Μπρένταν Φρέιζερ στην ταινία

Ο Φρέιζερ έχει υποστεί μια σημαντική σωματική μεταμόρφωση προκειμένου να υποδυθεί έναν απομονωμένο καθηγητή Αγγλικών που πάσχει από σοβαρή παχυσαρκία και προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την 17χρονη αποξενωμένη κόρη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός έφτασε να ζυγίζει 272 κιλά για τις ανάγκες του ρόλου του, ενώ φόρεσε και προσθετικά για να πετύχει το look.

Το “The Whale” κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 9 Δεκεμβρίου από την A24.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα