Είδαμε την “Ασυγχώρητη” στο Netflix- Και η Σάντρα Μπούλοκ “τσαλακώνεται” πιο πολύ από ποτέ

Είδαμε την “Ασυγχώρητη” στο Netflix- Και η Σάντρα Μπούλοκ “τσαλακώνεται” πιο πολύ από ποτέ
Netflix

Είδαμε την ταινία που κάνει θραύση στην ψηφιακή πλατφόρμα του Netflix και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Αν έχετε ταυτίσει στο μυαλό σας τη Σάντρα Μπούλοκ με μία ολίγον ξινή και πολύ γλυκανάλατη ηθοποιό,προσπαθήστε να διαγράψετε αυτήν την καταχώριση από το μυαλό σας. Καταρχάς να σας θυμίσουμε πως το 2010 πήρε το Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία “The Blind Side”, ενώ το 2018 κατάφερε με τo δυστοπικό θρίλερ “Bird Box” να σπάσει κάθε ρεκόρ θέασης στην ψηφιακή πλατφόρμα του Netflix. Κακά τα ψέματα λοιπόν, η διάσημη ηθοποιός έχει καταφέρει να αποτινάξει από πάνω της αυτά τα χαρακτηριστικά και στην “Ασυγχώρητη” (The Unforgivable), την ταινία που σκηνοθετεί η Γερμανίδα Nora Fingscheidt, κάνει ακόμη μία ερμηνευτική υπέρβαση.

Η ταινία, που βασίζεται στη βρετανική μίνι σειρά “Unforgiven” που προβλήθηκε στις αρχές του 2009, επικεντρώνεται στην Ρουθ Σλέιτερ, μία γυναίκα που βγαίνει από τη φυλακή μετά από 20 ολόκληρα χρόνια για ένα βίαιο έγκλημα που διέπραξε. Σκότωσε τον σερίφη της περιοχής, όταν αυτός προσπάθησε να κάνει έξωση σε αυτήν και στην πεντάχρονη αδελφή της. Η Ρουθ προσπαθεί να επανέλθει στο κοινωνικό της περιβάλλον με μοναδική της αποστολή να βρει τη μικρή της αδελφή. Ωστόσο, στον περίγυρό της έχει πλέον το στίγμα της δολοφόνου και της “μπατσοφονιά” και όλα δείχνουν πως είναι εναντίον της.

Εμείς είδαμε την ταινία αυτή και ιδού 3 λόγοι για να τη δείτε και εσείς:

  • Για τη σπαρακτική ερμηνεία της Σάντρα Μπούλοκ που δε δίστασε να “τσαλακωθεί” την οθόνη. Τελείως αμακιγιάριστη, με μαλλιά άγρια και ταλαιπωρημένα, θολά μάτια και αφυδατωμένα χείλη, καταβυθίστηκε με στωικότητα μέσα στον εύθραυστο ψυχισμό της Ρουθ Σλέιτερ, έκανε μία πραγματική υποκριτική υπέρβαση και απέδειξε πως έχει ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος και στους δραματικούς ρόλους.
  • Για τη σκηνοθεσία της Nora Fingscheidt που ακολουθούσε διαρκώς την κεντρική ηρωίδα, ζούμαρε πάνω της και δίνοντας έμφαση στις εκφράσεις του προσώπου της δημιούργησε μία κλιμακούμενη ένταση υπερκαλύπτοντας έτσι κάποιες έντονες σεναριακές αδυναμίες. Λειτουργικά και διαφωτιστικά τα flash backs που ρίχνουν φως στα γεγονότα του σκοτεινού παρελθόντος.
  • Για τις υπόλοιπες ερμηνείες του καστ (Vincent D’Onofrio, Jon Bernthal, Richard Thomas, Linda Emond, Aisling Franciosi και Rob Morgan) με προεξάρχουσα αυτή της Βαϊόλα Ντέιβις στον ρόλο της γυναίκας του δικηγόρου της Ρουθ.

Συμπέρασμα: Ένα κοινωνικό δράμα μυστηρίου με ενδιαφέρουσες ανατροπές και εξαιρετικές ερμηνείες. Δε θα σας αλλάξει τη ζωή και δε θα σας συγκλονίσει ψυχικά, αλλά βλέπεται πολύ άνετα και ευχάριστα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα