Και όμως, το Donnie Darko παραλίγο να μην κυκλοφορήσει ποτέ

Και όμως, το Donnie Darko παραλίγο να μην κυκλοφορήσει ποτέ
Ο Τζέικ Τζίλενχαλ στην ταινία «Donnie Darko» Facebook

Με ανησυχία είχε αντιμετωπιστεί η κλασική καλτ πλέον ταινία "Donnie Darko" από το στούντιο παραγωγής της. Οι υπεύθυνοι του στούντιο σχεδίαζαν να την κυκλοφορήσουν απευθείας σε βίντεο.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κυκλοφορία της ταινίας «Donnie Darko», αποκάλυψε πρόσφατα ο σκηνοθέτης της, Ρίτσαρντ Κέλι.

Στη δραματική επιστημονικής φαντασίας ταινία, που άρχισε να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Ιανουαρίου πριν από 20 χρόνια, πρωταγωνιστεί ο Τζέικ Τζίλενχαλ ως έφηβος που βλέπει σουρεαλιστικά οράματα με έναν άνδρα με κοστούμι λαγού να τον καθοδηγεί.

Ενώ η ταινία αναγνωρίζεται σήμερα ως κλασική καλτ, αντιμετωπίστηκε με ανησυχία από την Newmarket Films, το στούντιο παραγωγής της. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του στούντιο πίστευαν ότι ήταν τόσο ασυμβίβαστη και σχεδίαζαν να την κυκλοφορήσουν απευθείας σε βίντεο.

Ο Ρίτσαρντ Κέλι αποκάλυψε ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν σκηνοθέτης των ταινιών «Interstellar» και «The Dark Knight» προσπάθησε να αλλάξει τη γνώμη των στελεχών του στούντιο, αφού είδε ένα αρχικό κατ της ταινίας σε ιδιωτική προβολή.

«Όταν τα φώτα άναψαν ο Κρις και η σύζυγός του στράφηκαν στα στελέχη της Newmarket, Κρις Μπoλ και Γουίλ Τάιρερ τους κοίταξαν και έγνεψαν καταφατικά το κεφάλι» ανέφερε ο Ρίτσαρντ Κέλι στο The Ringer. «Ήταν σαν έλεγαν: Πρέπει να γίνει διανομή του φιλμ».

«Όταν η Newmarket προσπάθησε αργότερα να θάψει την ταινία, λόγω ανησυχίας ότι κανείς δεν θα την δει στους κινηματογράφους, τόσο ο Νόλαν όσο και η Ντρου Μπάριμορ, που πρωταγωνίστησε και ήταν επίσης εκτελεστική παραγωγός της ταινίας, αγωνίστηκαν για την κυκλοφορία της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

«Έπρεπε να φέρουμε τη Ντρου Μπάριμορ για να ζητήσουμε από τη Newmarket να αποφασίσει την προβολή στους κινηματογράφους, επειδή επέμεναν να κυκλοφορήσει μόνο σε βιντεοκασέτες» πρόσθεσε ο Κέλι.

«Ο Κρις έπεισε τη Newmarket να την αγοράσει και εφ΄όσον θα την αγόραζαν δεν θα τους αφήναμε να μην επιτρέψουν κινηματογραφική προβολή» πρόσθεσε.

Ο Ρίτσαρντ Κέλι αποκάλυψε επίσης ότι ο Νόλαν και η σύζυγός του και τακτική συνεργάτης του, Έμμα έκαναν προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η ταινία.

Στην ταινία «Donnie Darko», η οποία έγινε παγκόσμια επιτυχία σε κινηματογράφους και σε DVD, πρωταγωνιστούν επίσης η Μάτζι Τζίλενχαλ, ο Πάτρικ Σουέιζι, Νόα Γουάιλ κ.ά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα