“Καλάβρυτα 1943”: Τι λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας για τις έντονες αντιδράσεις

“Καλάβρυτα 1943”: Τι λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας για τις έντονες αντιδράσεις
Ο Νικόλας Δημητρόπουλος Glomex

Τι δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας "Καλάβρυτα 1943" για τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ταινία στην τοπική κοινωνία.

Πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη έκανε η ταινία “Καλάβρυτα 1943“, που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων. Η ταινία αναβιώνει τη φρικιαστική σφαγή των Ναζί της Μαύρης Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου του 1943.

Οι αντιδράσεις προήλθαν από τον ισχυρισμό ότι ένας Αυστριακός Ναζί στρατιώτης, έσπασε την πόρτα του σχολείου του χωριού, για να σώσει τα αποκλεισμένα γυναικόπαιδα από το Ολοκαύτωμα του 1943.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας “Καλάβρυτα 1943”, Νικόλας Δημητρόπουλος, απάντησε στον ισχυρισμό μέσα από την κάμερα του ΑΝΤ1.

“Εμείς έχουμε πει οτι είναι μυθοπλασία η ταινία, οτι είναι κρίμα να αντιδρούν πριν την δουν και οτι πάντα ο σκοπός μας ήταν να δείξουμε τα φρικαλέα πράγματα που έκαναν οι ναζί στους Καλαβρυτινούς και να υπενθυμίσουμε στον κόσμο πως ο φασισμός είναι γεμάτος κακία και μίσος”, είπε ο σκηνοθέτης.

Ο πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων, Τάκης Νικολάου, ένας εκ των επιζώντων του Ολοκαυτώματος, που ήταν μέσα στο σχολείο μιλώντας στον ΑΝΤ1, προσπάθησε να εξηγήσει τι συνέβη πραγματικά

“Εγώ τότε ήμουν 22 μηνών, αλλά η μητέρα μου που είχε άλλα πέντε παιδιά αναγκάστηκε όταν ΄σπάσαν το τζάμι οι γυναίκες, μέσα σε αυτά και εγώ, μας βγάλαν από το παράθυρο.

Εμένα με βρήκε μια θεία μου και δυο βδομάδες μετά με έφερε στη μάνα μου. Έξω υπήρχαν φρουροί με όπλα. Είναι δυνατόν να ανοίγανε μια πόρτα και να τους αφήσουνε να φύγουν;” δήλωσε ο κ. Νικολάου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα